Newsroom

Newsroom

Εξέγερση στις γυναικείες φυλακές Θήβας μετά τον θάνατο κρατούμενης

Εξέγερση πραγματοποιήθηκε στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα, όταν κρατούμενες από διάφορες πτέρυγες διαμαρτυρήθηκαν για τον θάνατο κρατούμενης, η οποία σύμφωνα με καταγγελίες τους είχε συμπτώματα κορονοϊού και δεν δέχτηκε την απαραίτητη νοσηλεία.

ΕΚ fylaki

Eξέγερση σημειώθηκε σε πτέρυγες των φυλακών Ελαιώνα Θήβας, μετά από το θάνατο κρατούμενης, για την οποία συγκρατούμενές της κατήγγειλαν ότι είχε συμπτώματα κορoνοϊού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, παρά τα συμπτώματα, η γυναίκα δεν είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο νοσοκομείο, από το πρωί τη Πέμπτης, όταν και εξέπνευσε.

Το θάνατο της γυναίκας στην Ε πτέρυγα ακολούθησε εξέγερση των φυλακισμένων, που έβαλαν φωτιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα, που βρίσκεται και αυτή στις φυλακές Ελαιώνα, καταγγέλλει ελλιπή μέτρα και περίθαλψη, με αφορμή έναν ακόμη θάνατο κρατούμενης πριν περίπου έναν μήνα.

«Παρά τις υποσχέσεις, για αποσυμφόρηση των φυλακών, λόγω της πανδημίας του κορονοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Οχι θανατοποινίτισες», δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τον θάνατο της κρατούμενης αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί 42χρονη κρατούμενη του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε τοπικό Νοσοκομείο, όπου κατέληξε.

Διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης αποδίδεται σε παθολογικά αίτια».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη