Newsroom

Newsroom

‘Εξαρση της πανδημίας φοβούνται οι επιστήμονες

Οι επιστήμονες ανησυχούν για τα ανοιχτά σχολεία, καθώς θεωρούν πως θα υπάρξει έξαρση του κορονοϊού, εξαιτίας των παιδιών.

symmetoxikes draseis 9

Τα ανοιχτά σχολεία ενδέχεται να αποτελούν υγειονομική βόμβα, φοβούνται οι επιστήμονες σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να είναι τόσο μολυσματικά όσο οι ενήλικες.

Επίσης, μελέτη από την ομάδα του Γερμανού ιολόγου Christian Drosten, διαπίστωσε πως τα παιδιά τείνουν να έχουν πολύ πιο ήπια συμπτώματα, αλλά όσα έχουν μολυνθεί φαίνεται να έχουν τα ίδια επίπεδα του ιού στο σώμα τους με τους ενήλικες. Αυτό λοιπόν, υποδηλώνει πως τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως κόμβοι της μετάδοσης του ιού.

«Πρέπει να προσέξουμε την απεριόριστη επανέναρξη των σχολείων και των νηπιαγωγείων στην παρούσα κατάσταση, με έναν ευάλωτο πληθυσμό και την ανάγκη να διατηρήσουμε τα ποσοστά μετάδοσης χαμηλά», καταλήγει ο Drosten και οι συνεργάτες του. «Τα παιδιά μπορεί να είναι τόσο μολυσματικά όσο οι ενήλικες», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ακόμη, η νέα έρευνα δημοσιεύθηκε ως προεκτύπωση και δεν έχει αξιολογηθεί από άλλους ειδικούς. Παρόλα αυτά, για τις ανάγκες της μελέτες εξετάστηκαν σχεδόν 60.000 ασθενείς του κορονοϊού. Όταν η ομάδα συνέκρινε το ιικό φορτίο μεταξύ των ηλικιακών ομάδων, βρήκαν παρόμοια επίπεδα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, που κυμαίνονται από 1-10 ετών έως 91-100 χρονών.

Ευρωπαϊκές ενστάσεις

Παρόλα αυτά, ο Σωτήρης Τσιόδρας στη χθεσινή  συνέντευξη Τύπου, ανέφερε τους λόγους γιατί τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Μάλιστα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση βασίζεται σε μελέτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων.

Πιο αναλυτικά είπε:

Οι λοιμώξεις παρατηρούνται πολύ λιγότερο συχνά στα παιδιά
Τα παιδιά στη συντριπτική τους πλειοψηφία εμφανίζουν υπιώτερα συμπτώματα από τους ενήλικες
Παιδιά που έπασχαν από τον ιό ήταν λιγότερα 1% στην μεγαλύτερη επιστημονική μελέτη που έγινε στην Κίνα
Τα παιδιά μολύνονται κυρίως στο οικογενειακό τους περιβάλλον
Είναι ασυνίθιστη η μετάδοση του κορονοϊού από παιδί σε ενήλικα
Τα παιδιά είναι απίθανο να είναι πρωτογενείς περιπτώσεις μεταδόσεις της νόσου
 

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

Ασλανίδης

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

«Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…