Newsroom

Newsroom

Εξαλλη η τρανς κοινότητα με Κάμπερμπατς-Στίλερ (δείτε βίντεο+φώτο)

H παγκόσμια τρανς κοινότητα αντιδρά για το ρόλο-καρικατούρα μιας τρανς που υποδύεται ο βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο «Zoolander 2».…

stiller

H παγκόσμια τρανς κοινότητα αντιδρά για το ρόλο-καρικατούρα μιας τρανς που υποδύεται ο βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο «Zoolander 2».

Η ταινία δεν έχει προβληθεί ακόμη στους κινηματογράφους, αλλά οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από το τρέιλερ που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτό εμφανίζεται ο Κάμπερμπατς να υποδύεται την «Ολ» (στα αγγλικά «All», που σημαίνει «όλα»), «το διασημότερο μοντέλο στον κόσμο».

«Είσαι γυναίκα μοντέλο ή άντρας μοντέλο;» ρωτά ο Μπεν Στίλερ, ο οποίος υποδύεται τον Ντέρεκ και ο Κάμπερμπατς απαντά: «Η Ολ είναι ολ» («η Όλα είναι όλα»). Σε αυτό το σημείο  παρεμβαίνει ο συμπρωταγωνιστής Όουεν Γουίλσον, που υποδύεται τον Χάνσελ, και λέει: «Νομίζω πως αυτό που ρωτά είναι αν έχεις λουκάνικο ή κουλούρι;», για να ακολουθήσει ένα χαχανητό από την Ολ κι ένα «ουπς»!

Μια αίτηση για να μποϋκοτάρει το κοινό την ταινία, που χαρακτηρίζεται «τρανς-φοβική», ήδη διακινείται διαδικτυακά και μαζεύει υπογραφές, καθώς οι τρανς χαρακτηρίζουν «καρτούν» τον χαρακτήρα του Κάμπερμπατς και καταδικάζουν το γεγονός ότι ένας στρέιτ ηθοποιός κλήθηκε να ερμηνεύσει αυτό το ρόλο. «Πείτε στην Paramount Pictures, τον Μπεν Στίλερ και τον Μπενεντικτ Κάμπερμπατς πως να κοροϊδεύουν τους τρανς “δεν είναι εντάξει”», αναφέρεται συγκεκριμένα στην αίτηση.

«Θύελλα» για την τρανς που παίζει ο Κούμπερμπατς στο Zoolander 2