Newsroom

Newsroom

"Εβλεπε την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια" αλλά δεν έλεγε κουβέντα…

Για τις δραματικές στιγμές του καλοκαιριού και τον κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα αντιμέτωπη με ένα «Grexit» μίλησε στην «Καθημερινή…

georgiadis 78

Για τις δραματικές στιγμές του καλοκαιριού και τον κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα αντιμέτωπη με ένα «Grexit» μίλησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος ωστόσο καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν είχε διαφοροποιηθεί από τις θέσεις του Βερολίνου . Ο ίδιος υποστήριξε πως έβλεπε «την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια» κι αναφέρθηκε στην πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Ένιωθα βαρύτατη ευθύνη να είμαι ο μόνος άνθρωπος από τον ελληνικό χώρο που, πίσω από τις κλειστές πόρτες, έβλεπε να ξεδιπλώνεται μία πορεία που θα έθετε την Ελλάδα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Θεωρώ πως υπήρχε ένας σοβαρότατος κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα δραματικό σκηνικό που θα απειλούσε τη συμμετοχή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και του ευρώ αλλά και θα έβαζε τους πολίτες της Ελλάδας σε νέες οικονομικές περιπέτειες».

Ο κ. Γεωργιάδης τονίζει, πάντως, ότι ήταν περισσότερα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν συμφώνησαν με την εισήγηση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Είναι γνωστή η στάση της Γαλλίας, της Ιταλίας και ασφαλώς της Κύπρου. Υπήρχαν όμως και άλλα κράτη που δεν είχαν ακραίες προσεγγίσεις και ήθελαν να βρεθεί μια λύση που θα κρατούσε την Ελλάδα στο ευρώ».

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως