Έβαλε εκτελεστή να τον σκοτώσουν και το θύμα γλίτωσε και τις δύο φορές!

Απίστευτο και όμως συνέβη! Τύχη «βουνό» είχε ένας 54χρονος στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος έγινε δύο φόρες στόχος συμβολαίου θανάτου για…

Απίστευτο και όμως συνέβη! Τύχη «βουνό» είχε ένας 54χρονος στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος έγινε δύο φόρες στόχος συμβολαίου θανάτου για οικονομικές διαφορές με τον «εντολέα» της εκτέλεσης και γλίτωσε από θαύμα και τις δύο.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης κατάφερε να εξιχνιάσει την διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 54χρονου. Για την υπόθεση συνελήφθησαν, με βάση σχετικά Εντάλματα, ο 50χρονος Έλληνας – ηθικός αυτουργός και εντολέας των εγκληματικών ενεργειών καθώς και ένας 42χρονος Γεωργιανός – ο φυσικός αυτουργός, ο οποίος δρούσε καθ’ υπόδειξη και σύμφωνα με τις εντολές του «εγκεφάλου».

Οι δυο συλληφθέντες, στο πλαίσιο της σχετικής ποινικής δικογραφίας, βαρύνονται με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση. Πιο αναλυτικά, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και με τη χρήση διαφορετικών μέσων και μεθόδων δράσης, οι δράστες επιχείρησαν να καταφέρουν θανάσιμο πλήγμα στο θύμα τους και συγκεκριμένα:

-Μεσημεριανές ώρες της 11-08-2013, έλαβε χώρα η πρώτη απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 54χρονου, η οποία περιελάμβανε την παγίδευση της μοτοσικλέτας του με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (Α.Ε.Μ.), αποτελούμενο από αμυντική χειροβομβίδα, που είχε στερεωθεί με αυτοσχέδια πρόσδεση σε μηχανικά μέρη του οχήματος. Το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ολοκληρώθηκε λόγω αστοχίας υλικού.

-Η δεύτερη απόπειρα σημειώθηκε τέλη Ιανουαρίου του 2014, όταν ο 42χρονος Γεωργιανός εκτελεστής, ανέμενε το θύμα στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε, στο κέντρο της πόλης, και από κοντινή απόσταση έβαλε εναντίον του με πυροβόλο όπλο, προκαλώντας στον 54χρονο διαμπερές τραύμα στο πρόσωπο. Το θανάσιμο σχέδιο των δραστών δεν ολοκληρώθηκε, λόγω εμπλοκής του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η αιτία της ανθρωποκτόνου πρόθεσης του «εγκεφάλου» εδράζεται σε οικονομικούς λόγους – διαφορές, οι οποίες απορρέουν από παλαιότερη επαγγελματική συνεργασία των δύο ανδρών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Viral βίντεο: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών, βούτηξε γυμνός σε ποταμάκι της Disneyland – Τον «πήραν σηκωτό»

Viral βίντεο: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών, βούτηξε γυμνός σε ποταμάκι της Disneyland – Τον «πήραν σηκωτό»

Ο 26χρονος γδύθηκε και μπήκε στο «ποταμάκι» του θεματικού πάρκου It’s a Small World, όπου γίνονται βόλτες με βάρκα και συνήθως…

Θα μας τρελάνει ο Πορτοσάλτε: Βλέπει «διεθνή κυριαρχία Μητσοτάκη» αντί… για φιάσκο

Θα μας τρελάνει ο Πορτοσάλτε: Βλέπει «διεθνή κυριαρχία Μητσοτάκη» αντί… για φιάσκο

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται σε ηγετική φυσιογνωμία της Ευρώπης», σύμφωνα με τον Άρη Πορτοσάλτε

Θρίλερ στην Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν 10 εργάτες – Ήταν παγιδευμένοι για πάνω από 2 εβδομάδες (Εικόνες/ Video)

Θρίλερ στην Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν 10 εργάτες – Ήταν παγιδευμένοι για πάνω από 2 εβδομάδες (Εικόνες/ Video)

Όσοι έχουν ανασυρθεί στην επιφάνεια μεταφέρονται τώρα με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο.