Newsroom

Newsroom

Eurogroup: "Περισσότερη ευελιξία για τη φορολόγηση των καταθέσεων"

Περισσότερη ευελιξία ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Πλέον τα βλέμματα…

eurogroup

Περισσότερη ευελιξία ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Πλέον τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία στην κυπριακή Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί ζήτησαν τη διαφύλαξη των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ, και αντίστοιχα την αναπροσαρμογή του σχετικού συντελεστή για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπουργοί, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και οικονομικοί παράγοντες του τόπου.

Το κούρεμα των καταθέσεων το οποίο αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, μαζί με εκπροσώπους του ΔΝΤ και της ΕΚΤ έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυπριακή πολιτική σκηνή. Οργισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την κυπριακή βουλή και εξέφρασαν την οργή τους κατά της κυπριακής κυβέρνησης.

Η κατάσταση θυμίζει καζάνι που βράζει, εν όψει και της κρίσιμης αυριανής ψηφοφορίας για τον ειδικό νόμο με τον οποίο θα επιβληθεί το κούρεμα στις κυπριακές καταθέσεις.