Newsroom

Newsroom

Euroferry Olympia-Βρέθηκε ζωντανός ένας από τους 12 αγνοούμενους

Ζωντανός βρέθηκε στην πρύμνη του φλεγόμενου πλοίου ένας από τους 12 αγνοούμενους του Euroferry Olympia  

5515303 2

Ένας από τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia, του πλοίου που πήρε φωτιά στην Κέρκυρα, βρέθηκε ζωντανός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν Λευκορώσο οδηγό  

Την είδηση επιβεβαίωσε  ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Βρέθηκε ζωντανός ένας εκ των επιβατών, πιθανότατα Λιθουανικής καταγωγής και περιμένουμε να γίνει ταυτοποίηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.  Ο επιβάτης αναμένεται να δώσει πληροφορίες και για τους υπόλοιπους αγνοούμενους.  

Ο άνθρωπος βρέθηκε στην πρύμνη του πλοίου

 

Θερμοκρασίες 2.000 βαθμών

Με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει το καράβι, οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη ώστε να μην βυθιστεί καθώς από το νερό που έχουν ρίξει οι δυνάμεις πάνω του έχει πάρει κλίση.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ περιμένουν να πέσει η θερμοκρασία που έχει προκαλέσει το τεράστιο θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς ώστε να ανέβουν και να επιχειρήσουν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επιβάτες, καθώς οι απαγορευτικές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί πάνω στο πλοίο (σύμφωνα με τους ειδικούς, η θερμοκρασία στο εσωτερικού του πλοίου αγγίζει τους 2.000 βαθμούς), καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της επιχείρησης.

Το Euroferry Olympia βρίσκεται αυτή τη στιγμή περίπου μισό μίλι από τις ακτές σε ασφαλή όρμο, όμως έχει πάρει ήδη κλίση και προβληματίζει ο καιρός που έχει «αγριέψει».

Όλα αυτά την ώρα που οι συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών αγωνιούν και ζητούν να μην σταματήσουν οι έρευνες μέχρι να ενημερωθούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη