Newsroom

Newsroom

EURO: Ηρωική ισοπαλία για τους Τσέχους κόντρα στη Κροατία – Καπνογόνα και 5λεπτη διακοπή (videos, φωτο)

Η Κροατία έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» από σήμερα την πρόκριση στους «16» του EURO 2016, μετά το 2-2 με την Τσεχία για τη 2η αγωνιστική του Δ΄ ομίλου.

57644bbf1dc5241f038b460d

Οι Κροάτες ήταν κυρίαρχοι στα 2/3 του ματς, και με το 2-0 υπέρ τους, όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει. Οι Τσέχοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και, αρχικά με τον Σκόντα (76΄) και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με το πέναλτι του Νέτσιντ ισοφάρισαν σε 2-2 κι έμειναν «ζωντανοί» στο παιχνίδι πρόκρισης με τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση.

Το παιχνίδι πήρε εντελώς διαφορετική τροπή από τη διαγραφόμενη για δύο λόγους. Πρώτα πρώτα γιατί μετά το 2-0 οι παίκτες της Κροατίας κατέβασαν ταχύτητα και πίστεψαν ότι θα έπαιρναν εύκολα το «τρίποντο» και κατά δεύτερο λόγο, διότι η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας επηρεάστηκε αρνητικά μετά την αλλαγή του Λούκα Μόντριτς. Από την ώρα που ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης αντικαταστάθηκε (62΄) για να πάρει… ανάσες η Κροατία έγινε άλλη ομάδα, με αποτέλεσμα να χάσει τη συνοχή της στη μεσαία γραμμή και να δεχτεί δύο γκολ.

Τα εύσημα, πάντως, πρέπει να απονεμηθούν και στην προσπάθεια των Τσέχων και τις σωστές αλλαγές του προπονητή τους, Πάβελ Βρμπα. Τρεις παίκτες έριξε στο ματς μετά το 67΄ και οι δύο σκόραραν. Ως εκ τούτου η Τσεχία έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης, αρκεί την τελευταία αγωνιστική να επικρατήσει της Τουρκίας. Όσο για τους Κροάτες, ακόμη και η ισοπαλία δεν τους… χάλασε ιδιαίτερα, μιας και κρατούν την τύχη στα χέρια τους με τους 4 βαθμούς που έχουν μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Με το γκολ του Ιβάν Πέρισιτς στο 37΄ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Στο 59΄ μετά το τραγικό αμυντικό λάθος της άμυνας των Τσέχων ο Μπρόζοβιτς έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έδωσε στον Ράκιτιτς και ο μέσος της Μπαρτσελόνα με άψογο τελείωμα έδωσε σκορ νίκης.

Μη έχοντας άλλες επιλογές ο Βρμπα έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με διπλή αλλαγή στο 67΄ και ο ένας από τους νεοεισελθώντες, ο Μίλαν Σκόντα, με κεφαλιά στο 76΄ μείωσε σε 1-2 κι έδωσε ελπίδες στην Τσεχία.

Το ματς διακόπηκε για περίπου 5 λεπτά στο 86΄, μετά τη ρίψη φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο από την πλευρά όπου κάθονταν οι οπαδοί της Κροατίας. Συνεχίστηκε και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κλάτενμπεργκ σφύριξε σωστά πέναλτι σε χέρι του Βίντα, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Νέτσιντ (2-2).

>



Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…