Newsroom

Newsroom

Έστειλαν πάλι τα ΜΑΤ να διαλύσουν κατάληψη εργαζομένων στην Εύβοια

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση επέλεξε τον αυταρχισμό απέναντι σε αγώνα εργαζομένων, καθώς με επέμβαση των ΜΑΤ, αντιμετωπίστηκε τα…

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση επέλεξε τον αυταρχισμό απέναντι σε αγώνα εργαζομένων, καθώς με επέμβαση των ΜΑΤ, αντιμετωπίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης η κατάληψη εργαζομένων και απολυμένων εργοστασίων στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Συνελήφθησαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης 13 άτομα, τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα.

Δεκατρία άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο συνελήφθησαν από δυνάμεις των ΜΑΤ και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας στη Χαλκίδα.

Εκεί συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν εργαζόμενοι, οι οποίοι αποχώρησαν μόλις οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι στις 10.30 το πρωί, με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Στον εισαγγελέα θα υποβληθεί η δικογραφία που σχηματίζει η αστυνομία σε βάρος των δεκατριών συλληφθέντων για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επέμβαση των ΜΑΤ αποφασίστηκε αφότου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα για την κατάληψη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αδικήματα.