Ξέσπασμα Ρέντσι κατά Βερολίνου: η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε!

Σφοδρή επίθεση στο Βερολίνο εξαπέλυσε μιλώντας στην κρατική ιταλική τηλεόραση ο Ματέρο Ρέντσι.

57263ebc1dc524e02e8b465a

Ο ιταλός πρωθυπουργός άφησε υπονοούμενα για τη βιωσιμότητα των γερμανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων λέγοντας πως αν ήταν διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας θα ανησυχούσε για τις γερμανικές τράπεζες και συμπλήρωσε εμφατικά: «η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε!».

Όπως είπε ο Ρέντσι «ο γερμανός διοικητής διέθεσε 247 δισ. ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους. Ο διοικητής έχει τόσα προβλήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα».

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση της Αυστρίας να αυξήσει τους ελέγχους στο συνοριακό πέρασμα του Μπρένερ και να στήσει, ενδεχομένως, φράγμα για να αποτρέψει τυχόν μεταναστευτική ροή από την Ιταλία, ο Ρέντσι τόνισε ότι πρόκειται για προπαγάνδα.

«Συνεχίζουν μια επικοινωνιακή εκστρατεία – διότι δεν κάνουν τίποτα το συγκεκριμένο – λόγω του ό,τι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο», είπε συγκεκριμένα και κατέληξε: «η Ιταλία διαθέτει επιτέλους κυβερνητική σταθερότητα και αυτό μας επιτρέπει να εισακουσθούμε σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό».