Newsroom

Newsroom

"Έσπασαν" τα ισόβια για τον Στεφανάκη

Οι δικαστές επέβαλαν στον Βαγγέλη Στεφανάκη κάθειρξη 20 ετών - πρωτόδικα το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε ισόβια - και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

59b2726e1dc524ed798b45d6 2

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας μετά την πράξη καθώς δέχτηκε πως «προσπάθησε να άρει το αποτέλεσμα της πράξης του», πηγαίνοντας την 23χρονη στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό της.

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η αδελφή της 23χρονης, Μαριαλένα Μπλάχα η οποία κρίθηκε ενοχή για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδορκία. Οι δικαστές, ομόφωνα, αναγνώρισαν στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Νωρίτερα οι δικαστές είχαν αποφασίσει ομόφωνα την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Φαίης Μπλάχα, πριν από τέσσερα χρόνια στη Νέα Μάκρη.

Την ένοχη έκριναν (όπως και πρωτόδικα) και της Μαριαλένα Μπλάχα, αδελφή της αδικοχαμένης Φαίης, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Το ιστορικό

Η 23 Φαίη Μπλάχα κατέληξε τον Απρίλιο του 2013, έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον ερωτικό της σύντροφο Βαγγέλη Στεφανάκη.

Ο Στεφανάκης εκτός από τον ερωτικό δεσμό που διατηρούσε με την 23χρονη Φαίη, είχε ερωτική σχέση και με την μεγαλύτερη αδελφή της, Μαριαλένα. Όταν η 23χρονη Φαίη, έμαθε για την σχέση του συντρόφου της με την αδερφή της κάλεσε τον Στεφανάκη να μιλήσουν.

Το ζευγάρι είχε έντονη λογομαχία και ο Στεφανάκης, που σύμφωνα με την εισαγγελέα, όταν είδε πως εκείνη του ζητάει το λόγο για την σχέση του με την αδελφή της, την χτύπησε μέχρι θανάτου με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο με αποτέλεσμα η κοπέλα να πέσει σε βαθύ κώμα.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την σύντροφο του .

Διαβάστε επίσης: Η ιατροδικαστής «γκρέμισε» τους ισχυρισμούς Στεφανάκη για τον θάνατο της Φαίης Μπλάχα

                             Συγκλονίζει ο πατέρας της Φαίης σε τηλεοπτική συνέντευξη (βίντεο)

                             Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…