Ερώτηση καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη του Documento

Σάλος έχει προκληθεί μετά από τις αποκαλύψεις του Documento για το κύκλωμα στην ΑΔΑΕ με σκοπό την εξόντωση ΜΜΕ

ΑΔΑΕ

O Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής, με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έκανε επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφορικά με τις αποκαλύψεις του Documento για το κύκλωμα της ΑΑΔΕ με πλοκάμια που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, για εξόντωση-φίμωση- των εφημερίδων που αποκαλύπτουν την διαφθορά στο επιτελικό κράτος.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρθηκε στο μαφιόζικο κύκλωμα εφοριακών στην ΑΑΔΕ που αποκάλυψε το Documento, είπε : «καταθέτουμε άμεσα κοινοβουλευτική ερώτηση με πρωτοβουλία της κ. Γεροβασίλη και της κ. Χρηστίδου, Τομεάρχη Διαφάνειας, για μαφιόζικο κύκλωμα που δρα εντός της ΑΑΔΕ και το οποίο εκβίαζε επιχειρηματίες. Εσείς που θέλετε να χτυπήσετε τη φοροδιαφυγή, τι κάνετε για αυτές τις καταγγελίες που είναι σε γνώση σας;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε και για την Επιτροπή Ανταγωνισμού που με ευθύνη της κυβέρνησης υπολειτουργεί, αναφορικά με δην παταξη της διαφθορας: «Μας λέτε ότι θα χτυπήσετε τη φοροδιαφυγή τη στιγμή που φέρνετε αύριο στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την αντικατάσταση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Λιανού, του οποίου δεν ανανεώνεται η θητεία, από την κ. Σαρπ. Η κ. Σαρπ που ως μέλος του ΣΤΕ νομιμοποίησε την παράνομη αποπομπή της κ. Θάνου, πολύ πριν τη λήξη της θητείας της, προκειμένου να αναλάβει ο κ. Λιανός. Από ότι φαίνεται το έγκλημα του κ. Λιανού ήταν ότι ετοίμασε τα πορίσματα για τα διυλιστήρια και τις εναρμονισμένες πρακτικές αλλά και για τις τράπεζες και τις εναρμονισμένες πρακτικές, τα οποία σκόπευε να δώσει στη δημοσιότητα. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα δημοσιευτούν τελικά ή όχι τα πορίσματα», εξήγησε.

Τέλος είπε ότι «η χώρα χρειάζεται μια φορολογική πολιτική αναδιανομής υπέρ των ασθενέστερων για στηρίξει το κοινωνικό κράτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταθέσει άμεσα μια πλήρως επεξεργασμένη πρόταση σε αυτή την κατεύθυνση για την οποία θέλω να πω τις δυο κεντρικές ιδέες: Για τη μισθωτή εργασία, πολλές κλίμακες έτσι ώστε η είσπραξη του φόρου να είναι ανάλογη της φοροδοτικής ικανότητας του κάθε εργαζόμενου. Για όλες τις επιχειρήσεις, μέχρι 220.000 € κέρδη, φόρος 17%, από εκεί και επάνω φόρος 24%».

Το βίντεο της ομιλίας Πολάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

gada51

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κατάθεση μαθητή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει…

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

omonoia3

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προάγει τον… «ερωτικό» πολιτισμό και μάλιστα με διεθνείς παραγωγές