Ερωτηματικά – Σκάνδαλα – Αβεβαιότητα

Τρεις λέξεις είναι ικανές να μας παρουσιάσουν όχι μόνο όσα διαδραματίστηκαν εν μέσω καραντίνας αλλά και όσα μας περιμένουν όταν βγούμε από τα σπίτια μας. Ερωτηματικά - Σκάνδαλα - Αβεβαιότητα. 

5075817

Η ελληνική κυβέρνηση πήρε γρήγορα τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την προστασία των πολιτών από τον covid-19 και την ελάττωση διασποράς του. Την ώρα που γειτονικές μας χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, θρηνούσαν καθημερινά εκατοντάδες θύματα του ιού και τα κρούσματα αυξάνονταν κατά χιλιάδες, η ελληνική κυβέρνηση επίσπευσε τα μέτρα, υπό τον φόβο η Ελλάδα να ακολουθήσει την θανατηφόρα και ανεξέλεγκτη πορεία αυτών των χωρών. Βεβαίως, οποιοδήποτε κόμμα και αν βρισκόταν στην κυβέρνηση το ίδιο θα έπραττε όποτε δεν χρειάζεται να θεοποιούμε την κυβέρνηση της ΝΔ για την επιλογή αυτή. Συγκρίσεις μεταξύ χωρών, σχετικά με το πόσους νεκρούς έχουν, είναι μακάβριες, μαύρες και αποτελούν ασέβεια προς τα θύματα και τις οικογένειες τους. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, παρατηρούμε το πολιτικό όφελος που προσπαθεί να αποκομίσει η ΝΔ, πατώντας πάνω σε συγκρίσεις νεκρών. Παρ’ όλα αυτά, το κοινώς ομολογουμένως θετικό πρόσημο που απέκτησε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του ιού, με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα, γύρισε boomerang με την πολιτική που προωθεί στον οικονομικό τομέα, την Αδιαφάνεια με την οποία χειρίζεται το δημόσιο χρήμα και τις αλαζονικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές της «ελέω κορονοϊού». Τρεις λέξεις είναι ικανές να μας παρουσιάσουν όχι μόνο όσα διαδραματίστηκαν εν μέσω καραντίνας αλλά και όσα μας περιμένουν όταν βγούμε από τα σπίτια μας. ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ – ΣΚΑΝΔΑΛΑ – ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.

Οι μάσκες, ο Νταβέλης και ο «αλλαγμένος» Τσιόδρας

Μια μεγάλη περιπέτεια, με πολλές αντιφάσεις, διαδραματίστηκε στην Ελλάδα τον τελευταίο μήνα σχετικά με την χρήση μάσκας. Στην αρχή μας έλεγαν όχι στην χρήση της αλλά πλέον, το όχι έγινε ναι και μάλιστα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό σε καταστήματα, ΜΜΜ, χώρους εστίασης, νοσοκομεία και κομμωτήρια και για το κοινό είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ, σε ανελκυστήρες και νοσοκομεία. Ας ξεδιαλύνουμε, λοιπόν, αυτή την ιστορία που γεννά πολλά ερωτηματικά και βρωμάει σκάνδαλο.

Ο κ. Τσιόδρας, στις 02/04, αναφερόμενος στη χρήση μάσκας δήλωνε ότι «η στρατηγική προτροπής της γενικής χρήσης μάσκας είναι λάθος» και πως «η χρήση μάσκας ενέχει κινδύνους». Στις 09/04, υποστήριζε ότι «ο εξοπλισμός μασκών και γαντιών μπορεί να αποβεί περισσότερο βλαπτικός παρά ωφέλιμος» επισημαίνοντας, για άλλη μία φορά, ότι λέει όχι στη χρήση μάσκας. Τις τελευταίες μέρες, ο κ. Τσιόδρας έκανε στροφή 180 μοιρών, την οποία προσπάθησε να αιτιολογήσει με βάση νέα επιστημονικά δεδομένα, λέγοντας ναι στη γενική χρήση μάσκας, ώστε να μην μεταδίδουμε τον ιό. Όμως, ο καθηγητής ήταν αυτός που τόνιζε, λίγες μέρες πριν, πως η χρήση μάσκας, ειδικά όταν είναι λανθασμένη, ενέχει τον κίνδυνο να μολυνθούμε εμείς οι ίδιοι. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός ότι, την ίδια στιγμή που ο κ. Τσιόδρας είπε ναι στη χρήση μάσκας, το εργοστάσιο κατασκευής μασκών του κ. Νταβέλη ήταν υπό ανέγερση και διαφημιζόταν τόσο από τους υπουργούς της κυβέρνησης όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό; Σύμπτωση; Μήπως ο κ. Νταβέλης άσκησε επιρροή ή και επέβαλε την αλλαγή πολιτικής σχετικά με τις μάσκες; Ποιος είναι όμως ο κ. Νταβέλης;

Ο Αχιλλέας Νταβέλης, σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας Documento, είναι ορθοδοντικός, ιδιοκτήτης ιδιωτικών κλινικών με βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Είχε καταγγελθεί από γιατρό, ότι ο κ. Νταβέλης εκδίδει πλαστές βεβαιώσεις για να εξαπατήσει το ΙΚΑ. Κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκισης, όμως στο εφετείο αθωώθηκε μετά από κατάθεση υπαλλήλου του. Ωστόσο, αργότερα η συγκεκριμένη υπάλληλος καταδικάστηκε για ψευδορκία. Τελικά, ο Αχιλλέας Νταβέλης αθωώθηκε, παρότι αποδείχθηκε αργότερα ότι αυτό έγινε με την χρήση ψευδομάρτυρα. Ποιος ήταν συνήγορος του; Ο Θάνος Πλεύρης βουλευτής της ΝΔ. 

Αποδεικνύεται, ότι ο «εθνικός σωτήρας» που θα κατασκευάζει και θα προμηθεύει την ελληνική αγορά με μάσκες, όχι μόνο δεν είναι άγνωστος και τυχαίος αλλά αποτελεί καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε κέντρο αποκατάστασης του στη Λάρισα, ενώ ο τοπικός τύπος αναφέρει ότι έχει εντοπιστεί σε δείπνα της οικογένειας Μητσοτάκη. Μάλιστα, δημοσιεύματα προεκλογικά τον ήθελαν υποψήφιο βουλευτή Λαρίσης με τη Νέα Δημοκρατία. Όπως καταλαβαίνετε, η προβολή του κ. Νταβέλη από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση στα όρια της θεοποίησης και η ήδη ειλημμένη απόφαση το εργοστάσιο του φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη να παράγει και να προμηθεύει με εκατομμύρια μάσκες την ελληνική αγορά, βγάζοντας κέρδος εκατομμυρίων από μία επένδυση μερικών χιλιάδων, εγείρει πολλά ερωτηματικά και κυριολεκτικά βρωμάει σκάνδαλο. 

Μεγάλος προβληματισμός στην ελληνική κοινωνία έχει δημιουργηθεί και σχετικά με το κόστος των μασκών. Οι τιμές των χειρουργικών μασκών μίας χρήσης κυμαίνονται από 1 έως 1,5 ευρώ, με μέση τιμή τα 1,2 ευρώ. Να σημειωθεί ότι πριν την πανδημία κόστιζαν 0,3 ευρώ. Ας πάρουμε ως παράδειγμα μία τετραμελή οικογένεια. Χρησιμοποιώντας γνώσεις μαθηματικών επιπέδου Γ’ δημοτικού, με δεδομένο ότι μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται καθημερινά 4-6 μάσκες μίας χρήσης για τα παιδιά και άλλες τόσες για τους γονείς, το κόστος ανέρχεται στα 8 με 12 ευρώ την ημέρα, τουτέστιν 240 με 360 ευρώ τον μήνα. Περίπου το 50% του κατώτατου μισθού. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά τα χρήματα; Που θα τα βρει αυτά τα χρήματα μια οικογένεια σήμερα, όπου πιθανότατα έστω και ένας από τους δύο γονείς είτε θα είναι άνεργος είτε υπό το καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας; Το κράτος θα αναλάβει κάποιο ποσοστό της επιβάρυνσης ή θα ακολουθήσει, την αγαπημένη κατά τα άλλα κυβερνητική πολιτική, του όποιος έχει χρήματα θα προστατευτεί και όποιος δεν έχει θα μένει έκθετος, με κίνδυνο να κολλήσει και να μεταδώσει τον ιό; 

Τα voucher, ο Βρούτσης και η αποτυχημένη μπίζνα 

Μια πονεμένη για την κυβέρνηση ιστορία. Μια πονεμένη για την ελληνική γραμματική και ορθογραφία ιστορία. Μια ιστορία που αποτέλεσε την πρώτη νίκη της αντιπολίτευσης ενάντια στη κυβέρνηση. Μια σκανδαλώδης ιστορία που ευτυχώς αποκαλύφθηκε έγκαιρα. Αυτά ήταν τα voucher. Τελικά, τα αλησμόνητα και ντροπιαστικά «Σκόιλ ελληκικού» και το «Μέτζη του Νεούκτη», με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι επιστήμονες, δεν ήταν τίποτα μπροστά στο οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε. 

Την ώρα που τα social media είχαν πάρει φωτιά, αναδεικνύοντας τα χιλιάδες παιδικά ορθογραφικά λάθη και που πρωτοκλασσάτοι υπουργοί υποστήριζαν ολημερίς στα ΜΜΕ την χρησιμότητα της κατά τα άλλα άχρηστης τηλεκατάρτισης, σαν βόμβα έτοιμη από καιρό έσκασε η αποκάλυψη, ότι στενή συνεργάτης του αρμόδιου για τα voucher υπουργού κ. Βρούτση, καθώς και η οικογένεια της, κατέχουν Κέντρο Επιστημονικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) και έχουν αναλάβει την λειτουργία τριών από τις επτά πλατφόρμες, με κέρδος περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Documento, η οποία με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξε την συγγενική σχέση των ιδιοκτητών τριών από τις επτά πλατφόρμων. Και σα να μην έφτανε αυτό, η εφημερίδα Documento με νέα αποκάλυψη, απέδειξε ότι μέλος του ΔΣ μίας από τις εταιρείες που κατείχαν πλατφόρμα τηλεκατάρτισης και άρα άμεσα δικαιούχος των εκατομμυρίων που μοίραζε με αδιαφάνεια η κυβέρνηση, ήταν ο Λευτέρης Βαρουξής, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ

Ο κ. Βρούτσης, ο οποίος είχε ήδη βρεθεί έκθετος μετά την δήλωση της κομισιόν ότι θα μπορούσαν να δοθούν τα 200 εκατομμύρια απευθείας στους επιστήμονες, πλέον βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, δεχόμενος πυρά από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η καρέκλα του έτριζε. Ενώ όλοι περιμέναμε την παραίτηση του ή έστω, την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε, προς έκπληξη όλων, να του δώσει ασυλία και να τον προστατεύσει. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζε για τα δωράκια εκατομμυρίων σε φίλους και μέλη; Μήπως επειδή φοβήθηκε ότι αν τον αποπέμψει, ο κ. Βρούτσης θα άνοιγε το στόμα του και έλεγε την αλήθεια των voucher; Ούτε ο υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός απάντησαν στην ερώτηση που τους έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για το εάν ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τα προγράμματα αυτά και αν έστησαν από κοινού την «δουλειά». Τι να απαντήσουν άλλωστε. Ο νοών νοείτω…

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε ότι, στην αδιαφάνεια, στο μοίρασμα εκατομμυρίων σε φίλους και κολλητούς, παίρνει άριστα. Άριστα με τόνο. Μόνο που αυτή την φορά η μπίζνα δεν πέτυχε. Η απουσία κριτικής των ΜΜΕ προς την κυβέρνηση, δεν στάθηκε ικανή να συγκαλύψει την εξευτελιστική τηλεκατάρτιση, τον αυταρχισμό της κυβέρνησης προς επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες και το κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο Μηταράκης και τα απόρρητα κονδύλια

Ακόμη μία περίπτωση, στην οποία η κυβέρνηση παίρνει άριστα στην αδιαφάνεια και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, ήρθε στο φως. Ο Γιάννης Μπουρνούς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, προέβη σε μια αποκάλυψη. Κατήγγειλε την ύπαρξη απόρρητων κονδυλίων στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τα οποία με βάση το άρθρο 55, θα διαχειρίζεται χωρίς κανέναν έλεγχο ο αρμόδιος Υπουργός, Νότης Μηταράκης. Χαρακτηριστικά το σχέδιο νόμου αναφέρει «ειδική πίστωση απόρρητων εθνικών αναγκών και δαπάνες, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν γνωστές και εμπίπτουν, άμεσα ή έμμεσα, στην εκπλήρωση της αποστολής του ως άνω Υπουργείου». Ας απαντήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση, ποιες είναι αυτές οι απόρρητες ανάγκες; Που πηγαίνει το δημόσιο χρήμα; Σε ποιους το δίνουν; Γιατί ο κ. Μηταράκης να λειτουργεί άνευ ελέγχου; Έλαβε τέτοια εξουσιοδότηση από τους πολίτες και δεν το γνωρίζουμε; Αν ναι, ας βγει να μας το πει.

Η κυβέρνηση, πέρα από τα παραπάνω σκάνδαλα και την αδιαφάνεια με την οποία κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα, επιπλέον λειτουργεί στα πλαίσια του αντιδημοκρατισμού, του αντί διαλόγου, της μειωμένης στο ελάχιστο πολυφωνίας και χρησιμοποιεί αλαζονικά την σχεδόν άδεια βουλή, παίζοντας με το μέλλον των παιδιών, των νέων, των καθηγητών, του περιβάλλοντος (Νομοσχέδια Παιδείας και Περιβάλλοντος) και νομοθετώντας για διευκολύνσεις «φίλων» και «κολλητών», με πρόσχημα τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργεί ο ιός.

Νομοσχέδιο Παιδείας

Την στιγμή που η Βουλή λειτουργεί με ελάχιστους βουλευτές και οι πολίτες βρίσκονται σε καραντίνα, η κ. Κεραμέως κατέθεσε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην παιδεία. Ένα νομοσχέδιο που φέρνει σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ενδεικτικά μόνο: Α) Τιμωρία όσως αναπληρωτών αρνηθούν να μεταβούν σε δυσπρόσιτες περιοχές (ποινή αποκλεισμού τριών ετών), Β) Τιμωρητική υποχρηματοδότηση σε όποια σχολεία λάβουν χαμηλή βαθμολογία, Γ) Τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, καθιστώντας δυσκολότερη την διαδικασία προαγωγής και απόλυσης, Δ) Αύξηση γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων στα Γυμνάσια (από 12 σε 21), Ε) Αυστηροποίηση ποινών των μαθητών, επαναφέροντας πολυήμερες αποβολές με στόχο την τιμωρία και επαναφορά της διαγωγής των μαθητών στους απολυτήριους τίτλους, ΣΤ) Εισαγωγή βαθμολογικών κριτηρίων στις μετεγγραφές φοιτητών, επιδεικνύοντας κοινωνική αναλγησία εν ονόματι μιας καλύτερης ή χειρότερης βαθμολογικής επίδοσης. 

Έντονες αντιδράσεις και κριτική για το νομοσχέδιο εξέφρασε ακόμη και η ΔΑΚΕ (παράταξη της ΝΔ). Η ΔΑΚΕ κάνει λόγο για «καταπάτηση κάθε έννοιας κοινωνικού διαλόγου που αποτελεί θεμελιώδη λειτουργία μιας δημοκρατικής πολιτείας» τονίζει ότι «το Υπουργείο, με κλειστά σχολεία και χωρίς κανένα διάλογο με εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, επέλεξε να αποκαλύψει τα σχέδια του με συνέντευξη τύπου» και καταλήγει ζητώντας «την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου». Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, οι οποίες επισημαίνουν την ανυπαρξία διαλόγου, τονίζοντας ότι «είναι οξύμωρο η κυβέρνηση να ζητά την συναίνεση όλων, την ίδια στιγμή που εμπαίζει καθηγητές και μαθητές επιβάλλοντας μονομερείς αποφάσεις με απαράδεκτο τρόπο». 

Αποτελεί ένα νομοσχέδιο που επαναφέρει αναχρονιστικές διαδικασίες, προωθώντας και καλλιεργώντας το αίσθημα του φόβου και της τιμωρίας σε καθηγητές και μαθητές, στέκοντας έτσι αντίθετα στην έννοια του παιδευτικού ρόλου που θα έπρεπε να έχουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο

Ανάλογη λογική με την κ. Κεραμέως ακολουθεί και ο κ. Χατζηδάκης, καταθέτοντας το νομοσχέδιο του για το περιβάλλον, την στιγμή που στην Βουλή δεν μπορεί να αναπτυχθεί επαρκής αντιπολιτευτικός αντίλογος και με πολίτες κλεισμένους στα σπίτια, χωρίς την δυνατότητα μαζικών διαδηλώσεων κατά του νομοσχεδίου. Ένα νομοσχέδιο, για το οποίο δεν αντιδρούν μόνο κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και εκατοντάδες περιβαλλοντικές και ζωολογικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα, σημαντικότερες εξ’ αυτών η Greenpeace και WWF Ελλάς. 

Οι οργανώσεις αντιτάσσονται στα άρθρα εκείνα, τα οποία επιτρέπουν την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε περιοχές natura, την κατάργηση των φορέων διαχείρισης καθώς και την αφαίρεση από την τοπική κοινωνία και τις δημοτικές αρχές του δικαιώματος γνώμης για βαριά, επικίνδυνες και ρυπογόνες εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων. Ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής της Greenpeace, τονίζει ότι «το νομοσχέδιο αφήνει έκθετα τα φυσικά οικοσυστήματα της χώρας σε μία βρώμικη και επικίνδυνη βιομηχανία» ενώ η Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής πολιτικής WWF Ελλάς, επισημαίνει ότι «το νομοσχέδιο δίνει την εικόνα μας κυβέρνησης που αδυνατεί να αφουγκραστεί τα περιβαλλοντικά μηνύματα των καιρών».

Το βράδυ της 30ης Απριλίου, σημειώθηκε η πρώτη νίκη κατά του πολυνομοσχεδίου, με τον κ. Χατζηδάκη να αποσύρει την πρόταση για κυνήγι και ψάρεμα στα καταφύγια άγριας ζωής. Μία πρώτη νίκη που ενθαρρύνει όλους μας, που δίνει ώθηση για συνέχιση της μάχης κατά της περιβαλλοντικής ταφόπλακας.

Εν κατακλείδι, γίναμε και γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της αλαζονείας και της προσπάθειας φίμωσης της κοινωνίας από την κυβέρνηση καθώς και τον σκανδάλων που έχτισαν και χτίζουν πάνω στον ιό. Οι πολίτες αγωνιούν για την επόμενη μέρα. Ένα πέπλο αβεβαιότητας, για το οποίο είναι απόλυτα υπεύθυνα η ελληνική κυβέρνηση, έχει καλύψει όλη τη χώρα. Το γραφείο προϋπολογισμού της βουλής προβλέπει αύξηση της ανεργίας, της τάξης από 26 έως 31,6%. Δηλαδή ένας στους τρεις άνεργος! Πολύ φοβάμαι ότι η νέα οικονομική κρίση που έρχεται θα συνδυαστεί και με μια νέα κρίση κοινοβουλευτισμού και αντιπροσώπευσης. Οι αντιδράσεις των πολιτών θα είναι έντονες και διαρκείς και ίσως ο ρόλος των κομμάτων και της βουλής να υπονομευθεί περισσότερο και από την περίοδο 2010-14. Εύχομαι να κάνω λάθος και να πέσω έξω στη πρόβλεψη μου. 
 

* O Θεόκριτος Αργυριάδης είναι φοιτητής Πολιτικών Επιστημών 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο