Νέα αποκάλυψη του Documento για τα ΚΕΚ: Η σχέση υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ με τις πλατφόρμες της ντροπής

Και νέα στοιχεία αναφορικά με μια από τις εφτά πλατφόρμες οι οποίες λειτούργησαν ως μεσάζοντες με τα ΚΕΚ προκειμένου να μοιραστούν τα 193 εκατομμύρια ευρώ και τη σχέση τους με τη Νέα Δημοκρατία και πιο συγκεκριμένα με τον Λευτέρη Βαρουξή ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές αποκαλύπτει σήμερα το documentonews.gr. 

4967326

Πιο συγκεκριμένα μια από τις επίμαχες πλατφόρμες, η Platform.elearning-seminars.gr ανήκει στην εταιρεία ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε, στης οποίας το ΔΣ είναι μέλος ο Λευτέρης Βαρουξής. Πρόκειται για τον γιό του Λεωνίδα Βαρουξή, ιδιοκτήτη της καθημερινής εφημερίδας του Πύργου «Πατρίς». Σύμφωνα μάλιστα με παλαιότερα δημοσιεύματα του περιοδικού HotDoc, τόσο η εταιρεία ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Α.Ε., όσο και άλλα ΚΕΚ που διαχειριζόταν η οικογένεια Βαρουξή στον νομό Ηλείας εκατομμύρια ευρώ κατά το παρελθόν για την εκπαίδευση ανέργων. Κι όλα αυτά ενώ σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν τότε σε εξώδικό τους –το οποίο δημοσιοποίησε το HotDoc-, πέντε καταρτιζόμενοι, «Όλα αυτά που έπρεπε να μάθουμε έμειναν μόνο στα χαρτιά».

5ea18ec8825e63366710c863
 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ

Το γεγονός ότι η Platform.elearning-seminars.gr ανήκει στην εταιρεία ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε, πιστοποιείται από τη σύζευξη παρόχου κατάρτισης που έχει δημοσιοποιήσει το υπουργείο Εργασίας, στο οποίο η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται να διαχειρίζεται την πλατφόρμα Platform.elearning-seminars.gr. Άλλωστε και σε απόφαση της επιτροπής Επιμελητηρίου Αργολίδας στις 9 Απριλίου 2020 αναγράφεται ρητά ότι η εταιρεία ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Α.Ε. διαθέτει και διαχειρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα την πλατφόρμα Τηλεκατάρτισης με url:https://platform.elearning-seminars.gr.

 

5ea18d77825e633035000ad6
 

Ο Λευτέρης Βαρουξής, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές, είναι ένα από τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Α.Ε., από τις 22 Ιανουαρίου 2014. Από τον Ιανουάριο του 2018 ο κ. Βαρουξής διατελεί σύμβουλος στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηλείας και Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή εταιρεία του, ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Αξίζει να σημειωθεί, όπως γλαφυρά αναφέρει και ο ίδιος στο βιογραφικό του, ότι είναι υπεύθυνος managerστην καθημερινή εφημερίδα του Πύργου, «Πατρίς», στην οποία εκδότης είναι ο πατέρας του, Λεωνίδας Βαρουξής: «Αμέσως μετά τις σπουδές μου μπήκα στο στίβο της πραγματικής οικονομίας, σηκώνοντας στις πλάτες μου βάρη τα οποία θα μπορούσαν να λυγίσουν ένα νέο επιστήμονα της ηλικίας μου, όμως πάλεψα και τα κατάφερα δραστηριοποιούμενος με δική μου εταιρεία στον τομέα της επικοινωνίας και συμβουλευτικής στήριξης των επιχειρήσεων , αλλά παράλληλα ως υπεύθυνος manager των ΜΜE του ομίλου μας».

Και σε άλλα ΚΕΚ

Το όνομα της οικογένειας Βαρουξή δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο προσκήνιο. Στο περιοδικό HotDoc, στο ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου με τίτλο «ΚΕΚ: Η φάμπρικα της διαπλκής και των εκατομμυρίων» που κυκλοφόρησε στις 15 Νοεμβρίου 2015, γινόταν αναφορά στα «οχτώ πιστοποιημένα από την πολιτεία ΚΕΚ με έδρα την Ηλεία, το CONSUL A.E., το HONESTY Ε.Π.Ε., το ΕΡΕΙΣΜΑ Ο.Ε., το ΣΕΛΕΚΤΙΚΑ, το ΗΛΕΙΑΚΟ ΚΕΚ Ο.Ε., το ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΚ Ε.Π.Ε., το ΚΕΚ ΜΑΝΩΛΑ Α.Ε. και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.», τα οποία«με βάση τα οικονομικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Hot Doc, έλαβαν τα τελευταία χρόνια συνολικά 21.528.168 ευρώ».

Σε κάποια από αυτά τα οχτώ ΚΕΚ συμμετείχαντότε είτε ο Λευτέρης, είτε ο Λεωνίδας Βαρουξής, ενώ και τότε η εταιρεία ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Α.Ε., όπως περιγράφεται στο δημοσίευμα του HotDocείχε λάβει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ: «Το ΚΕΚ CONSUL A.E. (έχει λάβει 4.761.389 ευρώ και 52.000 ευρώ) ανήκει και έχει νόμιμο εκπρόσωπο τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κωνσταντίνο Λεβέντη. Η κεντρική του δομή είναι στη διεύθυνση Μπελούση 7, στον Πύργο, ενώ έχει παραρτήματα σε Άρτα, Αγρίνιο, Αττική, Σπάρτη, Κυπαρισσία, Καλαμάτα και Πύργο.

5ea18ef0825e633035000ad8
Λεωνίδας Βαρουξής

Στην ίδια διεύθυνση βρίσκεται και το ΚΕΚ HONESTY Ε.Π.Ε. (έχει λάβει 3.205.889 ευρώ) με νόμιμο εκπρόσωπο τον επιχειρηματία-πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πύργου και εκδότη της τοπικής εφημερίδας «Πατρίς», Λεωνίδα Βαρουξή, και διαχειριστή της εταιρίας τον υιό του, Λευτέρη Βαρουξή. Με παραρτήματα στα Καβάσιλα Ηλείας, τη Μεσσηνία, τον Πύργο και την Αττική.

Το ΚΕΚ ΕΡΕΙΣΜΑ Ο.Ε. (έχει λάβει 1.423.829 ευρώ) έχει νόμιμους εκπροσώπους την Σιαστάθη Βενετία και τον έτερο υιό (!) του εκδότη της «Πατρίς», επίσης επιχειρηματία, Λευτέρη Βαρουξή. Ένα πρόσωπο, που, όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc, λαμβάνει τα τελευταία χρόνια μέσω της εταιρίας του «δουλειές» από τους ΟΤΑ κλπ. με απευθείας αναθέσεις! Με παραρτήματα σε Πάτρα, Ιωάννινα και Αμαλιάδα.

Τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κωνσταντίνο Λεβέντη, και τον Λευτέρη Βαρουξή, υιό του εκδότη της εφημερίδας «Πατρίς» της Ηλείας, τους συναντάμε παραδόξως να συμμετέχουν και στη σύνθεση της ανώνυμης εταιρίας «Διαβαλκανικό Κέντρο Διά Βίου Μάθηση Α.Ε.», που συμμετέχει σε σχετικά προγράμματα, με παραρτήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. (Έχει λάβει 2.391.545 ευρώ)».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΕΚ HONESTYανήκει ακόμα στην οικογένια Βαρουξή, αφού στις 17 Φεβρουαρίου του 2020 o Λευτέρης Βαρουξής ορίστηκε ομόφωνα διαχειριστής της εταιρείας HONESTYΕΠΕμέχρι τις 4 Φεβρουαρίου του 2021.

Όπως αναγραφόταν χαρακτηριστικά στο επίμαχο δημοσίευμα του HotDoc, «Πάνω από 21 εκατ. ευρώ έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το Hot Doc, τα οχτώ πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ηλεία, που ανήκουν σε τοπικούς οικονομικούς παράγοντες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ.Πόσα άραγε από αυτά τα χρήματα πήγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών και πόσα στην κατάρτιση των άνεργων πολιτών; Οι διαμαρτυρίες από τους κατά καιρούς συμμετέχοντες στα διάφορα προγράμματα είναι πολλές. Οι καταγγελίες, ακόμη περισσότερες. Όλοι τους κάνουν λόγο για ένα δαιδαλώδες και παντοδύναμο οικονομικά κύκλωμα διαπλοκής, που πολύ δύσκολα τα βάζει κάποιος μαζί του, καθώς αυτό καλύπτεται από επίορκους υπαλλήλους των αρμοδίων υπουργείων, υπαλλήλους του ΟΑΕΔ και κατά καιρούς ακόμη και από πολιτικά πρόσωπα…».

Διαβάστε τη συνέχεια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του Βασίλη Ανδριανόπουλου στο documentonews.gr 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους