Newsroom

Newsroom

Ερντογάν: "Θράκη για εμάς ειναι και η Θεσσαλονίκη"

Την Οθωμανική Αυτοκρατορία φαίνεται ότι νοσταλγεί ο Ταγίπ Εργντογάν. Μιλώντας στην Κεσάνη της Ανατολικής Θράκης, λίγα χιλιόμετρα από τον Έβρο,…

erdogan

Την Οθωμανική Αυτοκρατορία φαίνεται ότι νοσταλγεί ο Ταγίπ Εργντογάν.

Μιλώντας στην Κεσάνη της Ανατολικής Θράκης, λίγα χιλιόμετρα από τον Έβρο, στο φινάλε μια τριήμερης περιοδείας σε πόλεις της Ευρωπαϊκής Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια για εμάς. Η Θράκη ταυτόχρονα είναι Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα είναι Κομοτηνή, ταυτόχρονα είναι Ξάνθη, ταυτόχρονα είναι Deliorman (Ντόμπρουτζα), είναι Kircaali (Καρτζαλί, πόλη της Βουλγαρίας), είναι Vardar (Βαρδάρης) και, αν πάμε πιο πίσω, Θράκη είναι ταυτόχρονα Σκόπια, Πρίστινα, Prizren (Πρίζρεν στο Κόσοβο), είναι Σαράγεβο» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος του παρελθόντος μας σ’ αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη μας με την Αδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρκλάρελι και βέβαια την Κωνσταντινούπολη».

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…