Ερντογάν: Ήρθε η ώρα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

«Ήρθε η ώρα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί» τόνισε στο διάγγελμά του στον τουρκικό λαό, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ώρα του διαγγέλματός του, πλήθος μουσουλμάνων ήταν έξω από την Αγία Σοφία και ζητωκραύγαζαν.

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Προκλητικός για ακόμη μια φορά  ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής έξω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου ανακοίνωσε πως στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή.

Η ανακοίνωση Ερντογάν έρχεται λίγες ώρες μετά το «πράσινο φως» του τουρκικού ΣτΕ για να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμ. Μάλιστα, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις ο Ερντογάν υπέγραψε το διάταγμα. Όπως ανέφερε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος 

«Τρεις φορές ανοικοδομήθηκε η Αγία Σοφία.Ήταν ερείπια και ξαναφτιάχτηκε» είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν. 

«Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. Ζήτησε επίσης από όλους να σεβαστούν την απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Το «τζαμί της Αγίας Σοφίας» θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, σε όλους τους ξένους, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη