Newsroom

Newsroom

Έρχεται χιονιάς

Απότομη μεταβολή του καιρού αναμένεται από σήμερα καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ ο υδράργυρος θα πέσει από 12 έως 14…

Απότομη μεταβολή του καιρού αναμένεται από σήμερα καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ ο υδράργυρος θα πέσει από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ο χιονιάς αρχικά θα επηρεάσει τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πυκνή θα είναι η χιονόπτωση στο Πήλιο και νοτιότερα. Στα άσπρα θα ντυθούν η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (κυρίως η Αττική) και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος (κυρίως ο Χελμός).

Το επόμενο τριήμερο οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση 8-9 Μποφόρ και σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ανατολική Ευρώπη (κυρίως Πολωνία και Ρωσία), αφού περάσουν από όλα τα Βαλκάνια, θα φθάσουν στην περιοχή μας.

Στην Αττική για σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Από το απόγευμα θα πέσουν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά και από τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια.

Η θερμοκρασία από το μεσημέρι θα είναι σε σταδιακή πτώση.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνι στα γύρω ορεινά.

Για αύριο Σάββατο στα δυτικά και τα βόρεια παροδικές νεφώσεις και στα ορεινά λίγα χιόνια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα στις περιοχές Λήμνου, Σποράδων, Ευβοίας, Κυκλάδων, Κρήτης και Δωδεκανήσων θα είναι έντονα, αλλά από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένηση προβλέπεται από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ όπως αναφέρει η ΕΜΥ θα επικρατήσει ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Μερική απαγόρευση απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη 8 με 9 μποφόρ, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στις περιοχές Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Κυλλήνη Ζάκυνθος και Λυξούρι-Αργοστόλι.

Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα-Ιόνια Νησιά , Βόλος-Σποράδες ,Πρίνου Καβάλας και Ηγουμενίτσα- Λευκίμης.Τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
http://www.enet.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…