Εργαστήριο πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εντόπισαν την Πέμπτη ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο δημιουργίας υψηλής ποιότητας πλαστών ταυτοτήτων και διαβατηρίων στην Κυψέλη

571b97521dc5248b188b45f5

Στο διαμέρισμα στο οποίο εισέβαλαν οι αστυνομικοί, βρήκαν ένα εργαστήριο όπου καταρτιζόντουσαν πλαστά έγγραφα τα οποία πωλούνταν στους ενδιαφερόμενους από 500 έως 1200 ευρώ ανάλογα το είδος και την φερόμενη χώρα έκδοσης.

Οι πλαστογράφοι προόριζαν τις πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια για την νομιμοποίηση της παραμονής καθώς και για τη προώθηση μεταναστών από και προς τη χώρα μας, ενώ η ποιότητα των εγγράφων χαρακτηρίστηκε πολύ υψηλή.


Ο εξοπλισμός του εργαστηρίου αποτελούνταν από ειδικό ηλεκτρικό τόρνο για εγχάραξη εντυπωμάτων και διαφανειών ασφαλείας διαβατήριων, υπερσύγχρονους εκτυπωτές, θερμοκολλητές κατάλληλους για το σχηματισμό ασημοτυπιών και χρυσοτυπιών που χρησιμοποιούνται στα στοιχεία ασφαλείας των εγγράφων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ειδικό λογισμικό, μήτρες και σφραγίδες ελληνικών και αλλοδαπών Αρχών. Το εργαστήριο διέθετε επίσης ειδικές μπογιές για τον χρωματισμό των εξωφύλλων, δερμάτινα ρολά για την επένδυσή τους, καθώς και ειδικές κλωστές για τη συρραφή τους.


Συνελήφθησαν δύο Ιρανοί ηλικίας 21 και 39 ετών ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση για διευκόλυνση εισόδου-εξόδου στη χώρα προσώπων τρίτων χωρών καθώς και για κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων.


Τέλος, κατασχέθηκαν από την Αστυνομία: · Εξήντα ένα πλαστά διαβατήρια διαφόρων Χωρών

· Τριάντα οκτώ δελτία ταυτότητας διαφόρων Χωρών

· Τρείς άδειες διαμονής

· Τέσσερις άδειες ικανότητας οδήγησης

· Φωτογραφίες διαβατηρίου και ταυτότητας

·
Εκατοντάδες χρυσοτυπίες, υδατογραφήματα, εξώφυλλα διαβατηρίων,
πλαστικές κάρτες κλπ

(φωτό eurokinissi)

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη