Newsroom

Newsroom

Έρευνα για εμπλοκή Ενόπλων Δυνάμεων στη Χ.Α

Οι έρευνες των αρχών για παράνομες δράσεις της Χρυσής Αυγής όλα δείχνουν ότι θα επεκταθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και…

Οι έρευνες των αρχών για παράνομες δράσεις της Χρυσής Αυγής όλα δείχνουν ότι θα επεκταθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στον “περίγυρό” τους.

Τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας οδηγούν αναπόφευκτα και προς αυτή τη κατεύθυνση. Και αναμένεται οι αποκαλύψεις να συνεχιστούν αφού όπως φαίνεται πολλά πρώην στελέχη της οργάνωσης που για διάφορους λόγους αποχώρησαν είναι διατεθειμένα να μιλήσουν. Ο χώρος της Χρυσής Αυγής είχε κι αυτός τις δικές του “διασπάσεις” και “συγκρούσεις” με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί που επιθυμούν να σπάσουν το “κύκλο της σιωπής”.

Ένα από αυτά τα πρώην στελέχη, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, έκανε λόγο για εκπαίδευση στα όπλα “από στρατιωτικούς από τις Ειδικές Δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές μας. Η εκπαίδευση μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην Κεντρική Εύβοια και αλλού. Κύριο μέλημα μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμα και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα για να μην εντοπίζονται εύκολα από την Αστυνομία ή για να μην συνδέονται με μας”.


Το πρώην μέλος της Χ.Α υποστηρίζει επίσης ότι πολλά στελέχη της οργάνωσης “εκμεταλλευόμενοι τις επιχειρησιακές δυνατότητες που αποκτούν μέσω της εκπαίδευσης τους μετατρέπονται σε συμμορίες εκβιαστών που καταδυναστεύουν καταστηματάρχες”.

Η διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη. Και δεν εννοούμε την εκλογική επιρροή αλλά την σύνδεση της οργάνωσης με συγκεκριμένες δομές των ΕΔ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτική εκπαίδευση όπως περιγράφει ο “βετεράνος” χρυσαυγίτης στην εφημερίδα.

Έρευνα έπειτα από εντολή του ΥΠΕΘΑ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ, «με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” το οποίο φέρει μέλη της Χρυσής Αυγής να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση με όπλα, από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για τη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…