Newsroom

Newsroom

Επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα

Επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γαζα κήρυξε το Ισραήλ, μετά από τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε για τον βομβαρδισμό ενός σχολείου…

gaza 9 0

Επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γαζα κήρυξε το Ισραήλ, μετά από τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε για τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι.

Όπως μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ στις 10 το πρωί στη Γάζα, εκτός από την περιοχή ανατολικά της πόλης Ράφα. Ωστόσο, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός δεχθεί επίθεση θα αντεπιτεθεί.

Η επτάωρη εκεχειρία θα επιτρέψει την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών, ενώ οι Παλαιστίνιοι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους θα είναι σε θέση να επιστρέψουν, δήλωσε ο στρατηγός Γιοάβ Μορντεκάι.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν χαρακτήρισε την επίθεση στο σχολείο του ΟΗΕ «εγκληματική ενέργεια» που αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», ενώ ακόμα και οι ΗΠΑ, μέσω της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τζεν Ψάκι, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για αυτή την «επαίσχυντη» επίθεση.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…