Newsroom

Newsroom

Επτά στους δέκα Γάλλους θέλουν να παραιτηθεί ο Φιγιόν

Ποσοστό 70% των Γάλλων επιθυμούν την παραίτηση του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση (Odoxa Poll) που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφώνου (France Info Radio).

583b320f1dc524d4548b46d7 2

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 74% των ερωτηθέντων έχει κακή γνώμη για τον 62χρονο πρώην πρωθυπουργό, ενώ το 53% των συντηρητικών ψηφοφόρων επιθυμεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να αντικατασταθεί.

Ο Φιγιόν έχει ζητήσει συγγνώμη από τον γαλλικό λαό για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα των φορολογούμενων που λάμβανε επί χρόνια η σύζυγός του, όμως έχει τονίσει ότι η εργασία της ήταν πραγματική και ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία, παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητά του καταποντίζεται εξαιτίας του σκανδάλου. Ο Φιγιόν καταγγέλλει ότι η υπόθεση αυτή είναι μια συνωμοσία των αντιπάλων του και οι δικηγόροι του έχουν αμφισβητήσει τη νομιμότητα της έρευνας.

Η δημοτικότητα του Φιγιόν καταρρέει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και πλέον βρίσκεται στην 18η θέση από την τρίτη που ήταν, με ποσοστό 22%, καταγράφοντας πτώση 13% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν.

Πλέον επικρατέστερος νικητής των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θεωρείται ο ανεξάρτητος, κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν με το ποσοστό της δημοτικότητάς του να ανέρχεται στο 43%, σημειώνοντας άνοδο 2% σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…