Newsroom

Newsroom

Επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Η δολοφονία που συγκλόνισε μία ολόκληρη χώρα και έδειξε, σε όσους δεν το είχαν ήδη αντιληφθεί, το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού.

fyssas 7 0

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία που συγκλόνισε μία ολόκληρη χώρα και έδειξε, σε όσους δεν το είχαν ήδη αντιληφθεί, το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού.

Ο Παύλος Φύσσας, γνωστός στους κύκλους της hip hop σκηνής ως Killah P, έπεφτε σαν σήμερα νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά – όχι «για το ποδόσφαιρο», όπως ακούστηκε αρχικά στον ΣΚΑΪ, αλλά για τις ιδέες του. Όσο και να προσπάθησε η Χρυσή Αυγή να αποκρύψει τη σχέση της με τον δολοφόνο, υποστηρίζοντας εξαρχής ότι δεν έχει καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση (μέχρι και στο… ΚΚΕ προσπάθησαν να τον φορτώσουν ορισμένοι!), δεν τα κατάφερε, αφού τα στοιχεία υπέρ του αντιθέτου ήταν ξεκάθαρα.

Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αποκτά φέτος ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς στις 7 Οκτωβρίου αναμένεται η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ήδη εδώ και περίπου δύο εβδομάδες το ελληνικό Facebook έχει κατακλυστεί από stickers με τη φράση «Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή», εκφράζοντας έτσι το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα.

Οι περισσότεροι από μας ανατριχιάζουν ακόμα όταν σκέφτονται εκείνη τη μέρα. Ανατριχιάζουν ξανά και «βράζουν» μέσα τους, όπως ανατρίχιασαν και οργίστηκαν όταν έμαθαν τι είχε συμβεί. Επτά χρόνια μετά, δεν έχουμε ξεχάσει. Και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, γιατί έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στον Παύλο Φύσσα. Όχι μόνο να τον θυμόμαστε, αλλά να νικήσουμε τον φασισμό στο όνομά του. Γιατί η μνήμη δεν αρκεί, αν δεν καθοδηγεί τις πράξεις.

R.I.P. Killah P