Newsroom

Newsroom

Επίθεση τζιχαντιστών σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Χομς της Συρίας

Επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Χομς εξαπέλυσαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,…

petrelaio

Επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Χομς εξαπέλυσαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σκοτώνοντας 30 μέλη των δυνάμεων της Δαμασκού.

«Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης την επίθεση, η οποία διήρκεσε μέχρι τη νύκτα και κατόρθωσε να καταλάβει τμήματα του Αλ-Χάερ», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν, προσθέτοντας ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 30 φύλακες των εγκαταστάσεων και μέλη πολιτοφυλακών του συριακού καθεστώτος. Σύμφωνα με τον ίδιο, απώλειες υπήρξαν και στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει σειρά εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου στη Συρία και το Ιράκ, εξασφαλίζοντας σημαντική πηγή εσόδων, γεγονός που την καθιστά την «καλύτερα χρηματοδοτούμενη τρομοκρατική οργάνωση» στον κόσμο, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον. Ειδικότερα, σύμφωνα με εκτίμηση του Ντέιβιντ Κοέν, υφυπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η εξόρυξη πετρελαίου και η πώλησή του στην μαύρη αγορά αποφέρει περί το ένα εκατομμύριο δολάρια ημερησίως στην οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους από τα μέσα του Ιουνίου.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…