Newsroom

Newsroom

Επίθεση χρυσαυγιτών στα περίπτερα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Επίθεση χθες στις 9 το βράδυ δέχτηκαν στα προεκλογικά τους περίπτερα τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κεντρική Πλατεία των…

Επίθεση χθες στις 9 το βράδυ δέχτηκαν στα προεκλογικά τους περίπτερα τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κεντρική Πλατεία των Άνω Λιοσίων από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν στην ανακοίνωση τους, την ώρα που στην πλατεία βρισκόταν πλήθος κόσμου με τα παιδιά του, 25-30 μέλη της Χρυσής Αυγής με μηχανές, αφού κύκλωσαν την πλατεία φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», κατέβηκαν από τις μηχανές τους και, βρίζοντας, απειλώντας και κραδαίνοντας λοστούς, μαχαίρια, σιδερογροθιές, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των εκλογικών περιπτέρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των μελών και φίλων τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ολιγάριθμη αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο, παρακολουθούσε απαθής από απόσταση τα συμβαίνοντα, μέχρι που τελικώς 2 αστυνομικοί παρενέβησαν, παρακαλώντας τα μέση της Χ.Α. να αποχωρήσουν.
Τελικά φεύγοντας οι χρυσαυγίτες κατέστρεψαν και το τρίτο περίπτερο που υπήρχε στην πλατεία, αυτό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «ποδοπατώντας, μεταξύ άλλων, εκούσια ή ακούσια, και 2 ελληνικές σημαίες στο διάβα τους».
«Αυτό το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καθημερινών απογευματινών μηχανοκίνητων περιπολιών τρομοκρατίας της ΧΑ στα Άνω Λιόσια και στις γύρω περιοχές. Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική δράση της φασιστικής αυτής οργάνωσης και την “ανεξήγητη” ανοχή του κρατικού μηχανισμού απέναντί της που αντικειμενικά ενθαρρύνει αυτήν τη δράση.», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.


Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

rafah

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.