Επίθεση φασιστοειδούς του «Ιερού Λόχου» σε μέλη του ΚΚΕ έξω από σχολείο

«Στις Συκιές, που έχουν ποτιστεί με το αίμα τόσων αγωνιστών που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό, δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες. Γιατί "όποιος συνηθίζει τη μορφή του τέρατος, γίνεται ίδιος με αυτό"», αναφέρει η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ.

4348738

Επίθεση φασιστοειδούς εναντίον μελών του ΚΚΕ και γονέων έξω από το 6ο Δημοτικό σχολείο Συκεών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ.

Η επίθεση έγινε καθώς τα μέλη του ΚΚΕ, που είναι και γονείς παιδιών του σχολείου, μοίραζαν ανακοινώσεις που καλούσαν σε προγραμματισμένη εκδήλωση για την επέτειο των 20 ετών από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟΒ Συκεών του ΚΚΕ ο συγκεκριμένος άνδρας φορούσε μπλούζα της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος», κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία έγινε καθώς τα μέλη του ΚΚΕ.

«Τα μέλη του ΚΚΕ μοίραζαν στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ανακοινώσεις με αντι-ΝΑΤΟικό και αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, κάτι το οποίο όπως φαίνεται εξόργισε το φασίστα, ο οποίος τους επιτέθηκε, σπρώχνοντας και προπηλακίζοντας ακόμα και γυναίκες!

Το γνωστό φασιστοειδές της περιοχής Πάνος Μπέκας (ο οποίος μάλιστα, τη μέρα εκείνη φορούσε μπλούζα με το λογότυπο του “Ιερού Λόχου” μπήκε μαινόμενος στο προαύλιο του σχολείου, άρπαξε το μικρόφωνο που είχε στηθεί για την προσευχή και εξύβρισε το διευθυντή μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών, επειδή “αφήνει τα κουμμούνια να μοιράζουν φυλλάδια έξω από το σχολείο”. Παράλληλα, κάλεσε και την Αστυνομία για να απομακρύνει τους κομμουνιστές, η οποία έσπευσε να πάρει τα στοιχεία των μελών του ΚΚΕ και να τους ζητήσει να απομακρυνθούν.

Στην προσπάθεια παρεμπόδισης των κομμουνιστών έσπευσαν την ώρα εκείνη να συνδράμουν και 2-3 γονείς, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν προσπαθήσει να διαγράψουν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων. Αφορμή για αυτό αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν συμφωνούσαν με δράσεις που ανέπτυσσε το ΔΣ και αφορούσαν σε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους απεργούς της “Κόκα Κόλα” κ.α. Βέβαια, οι γονείς αυτοί έχουν ήδη πάρει την απάντησή τους, αφού η προσπάθειά τους να διαγράψουν τη συγκεκριμένη μητέρα έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να αναγκαστούν να παραιτηθούν από το ΔΣ, κάτω από τη γενική κατακραυγή των γονέων και του λαού της περιοχής», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ.

«Αυτό που πραγματικά τους ενόχλησε είναι η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις επεμβάσεις του. Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από τους φασίστες που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη λέξη πατρίδα, αλλά για το ξεπούλημά της στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες όχι μόνο δεν βγάζουν άχνα, αλλά επιτίθενται και σε όποιον παλεύει ενάντια σε αυτό», τονίζει η οργάνωση και καταλήγει: «Στις Συκιές, που έχουν ποτιστεί με το αίμα τόσων αγωνιστών που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό, δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες. Γιατί “όποιος συνηθίζει τη μορφή του τέρατος, γίνεται ίδιος με αυτό”».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…