Newsroom

Newsroom

Επίθεση δέχτηκε η 15χρονη μαθήτρια που απελάθηκε στο Κόσοβο από το σχολικό λεωφορείο όπου επέβαινε

Η 15χρονη Λεονάρντα Ντιμπράνι, η Ρομά μαθήτρια που συνελήφθη στο σχολικό λεωφορείο που επέβαινε στις 9 Οκτωβρίου στη Γαλλία και…

Η 15χρονη Λεονάρντα Ντιμπράνι, η Ρομά μαθήτρια που συνελήφθη στο σχολικό λεωφορείο που επέβαινε στις 9 Οκτωβρίου στη Γαλλία και απελάθηκε μαζί με την οικογένειά της στο Κόσοβο, δέχθηκε το απόγευμα μαζί με την οικογένειά της επίθεση από αγνώστους στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, πόλη του βορείου Κοσόβου, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

«Οι Ντιμπράνι περπατούσαν στην Μιτρόβιτσα μαζί με τα παιδιά τους όταν δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αστυνομική πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι άγνωστοι χτύπησαν στο πρόσωπο την 41χρονη μητέρα της Λεονάρντα, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ τα παιδιά τα οποία υπέστησαν σοκ βρίσκονται σε αστυνομικό τμήμα, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο πατέρας της οικογένειας βρίσκεται στο νοσοκομείο της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στο πλευρό της συζύγου του, διευκρίνισε η πηγή.

«Αυτό δείχνει ότι οι Ντιμπράνι δεν είναι ασφαλείς εδώ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο άλλη αστυνομική πηγή, η οποία ζήτησε επίσης να μην κατονομαστεί.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρότεινε χθες στην Λεονάρντα να επιστρέψει στην Γαλλία μόνη της, για να συνεχίσει το σχολείο. Αυτή απέρριψε την πρόταση αυτή, λέγοντας ότι δεν θέλει να επιστρέψει στη Γαλλία χωρίς την οικογένειά της.

Η απόπειρα συμβιβασμού προκάλεσε μεγαλύτερη οργή στη Γαλλία, καθώς οι μαθητές δεν θέλουν να φύγουν από τους δρόμους, ενώ τόσο οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των μεταναστών όσο και οι επικριτές τους εκφράζουν δυσαρέσκεια.

Με τίτλους όπως «Λεονάρντα ή αλλιώς η ασυνέπεια του “Ολαντισμού”» και «Ο Ολάντ προκαλεί καταιγίδα» σχολίασε ο γαλλικός Τύπος τη σύγχυση της κυβέρνησης της χώρας για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως