ΔΚ

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Επιτελικό κράτος για τα μπάζα

Μάλλον έχουν καταλάβει λάθος τη λειτουργία του κράτους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στις ακραίες συνθήκες.

5399731

Το κράτος δεν είναι για να απαγορεύει και να βάζει λουκέτα, αλλά για το ακριβώς αντίθετο, να κάνει προσπάθειες να μείνουν όλα ανοιχτά και να λειτουργούν κανονικά. Οσο το δυνατόν γίνεται. Αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη την έχει δει εντελώς διαφορετικά.

Παράδειγμα πέρυσι, όταν χιόνισε. Αντί να οργανωθούν και να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο, είτε επιτυχώς είτε όχι, να κρατήσουν ανοιχτή την εθνική οδό όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου, την έκλεισαν από πριν. Κι έκοψαν την Ελλάδα στα δύο για (περίπου) ένα 24ωρο. Μα δουλειά του κράτους κύριε Μητσοτάκη είναι να κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους όχι να τους κλείνει από μόνο του. Στοιχειώδες.

Αλλα παράδειγμα οι βροχές. Τι σκέφτηκε η κυβέρνηση; Να απαγορεύσει τη νυχτερινή κυκλοφορία. Οπως έκανε και με την πανδημία. Απαγόρευση, η εύκολη λύση. Και γοητευτική για τη Νέα Δημοκρατία, πιθανότατα γιατί τους θυμίζει άλλες εποχές.

Τρίτο παράδειγμα οι φωτιές. Την είχαν τη λύση κι εδώ: εκκενώστε χωριά και οικισμούς, αφήστε τα σπίτια σας και φύγετε. Τρεχάτε να σωθείτε. Κι εγκαταλείψτε τα όλα στο έλεος της φωτιάς, να καούν. Μα το κράτος το θέλεις για να προστατεύσει την περιουσία σου όχι για να σου πει φύγε να σωθείς και ό,τι είναι να συμβεί ας συμβεί.

Αφήστε το άλλο; Βρέχει; Ήταν περίεργη η βροχή κι έπεφτε περίεργα δυνατά. Χιόνισε; Ήταν βαρύ και υγρό το χιόνι και γι αυτό έπεσαν τα δέντρα. Οσο για τις φωτιές δεν φύσαγε μεν, αλλά δημιουργήθηκε ένα μικρο-κλίμα στην περιοχή που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στα χρονικά…

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι για τα μπάζα. 

Πηγή: Εφσυν

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη