Επιτελικό μπάχαλο: Χωρίς εκχιονιστικά η Αττική σε περίπτωση χιονιά- Εχει κολλήσει….ο διαγωνισμός στα συρτάρια της Περιφέρειας

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής αποκάλυψε πως η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει διαγωνισμό από τις 20 Ιουλίου, όμως αυτός δεν έχει τελεσφορήσει.

ekxionistiko Eurokinissi

Την ώρα που τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν κάνει συχνά πυκνά την εμφάνιση τους, στην Αθήνα, την ίδια στιγμή, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής αποκάλυψε πως η Αττική, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από χιονόπτωση, δεν έχει εκχιονιστικά μηχανήματα. Και αυτό διότι όπως είπε στον ΑΝΤ1, η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει διαγωνισμό από τις 20 Ιουλίου, όμως αυτός δεν έχει τελεσφορήσει. Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ο διαγωνισμός έγινε με καθυστέρηση, απέφυγε να απαντήσεις, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον Γιώργο Πατούλη.

«Θα πρέπει να ρωτήσετε την Περιφέρεια», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

«Εμένα μου αρέσει η πρόληψη κι όπως βλέπετε, είμαι παντού στα ρέματα, στα ποτάμια, στους χειμάρρους», συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλας και ερωτηθείς για το αν είμαστε σε ετοιμότητα για ακραίο χιονιά και κυρίως στην Αθήνα, απάντησε πως «ξέρουμε ότι έχουν εκχιονιστικά και ότι είναι οργανωμένοι στις εθνικές οδούς», εξηγώντας ότι, στους δρόμους των πόλεων υπεύθυνοι είναι οι δήμοι και οι περιφέρειες.

Ειδικά για την Αττική, είπε ότι, η Περιφέρεια Αττικής κήρυξε έναν διαγωνισμό για εκχιονιστικά στις 20 Ιουλίου, ο οποίος δεν έχει τελεσφορήσει και τόνισε ότι, αν δεν προχωρήσει «σκαλώνοντας» στη δικαστική διαδικασία, θα γίνουν επιτάξεις.

«Αν δούμε πως έχει πολύ χιονόπτωση στην Αττική, θα κλείσουμε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες και θα εφαρμόσουμε τηλεργασία», είπε σχετικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για τις φωτιές δήλωσε ότι, όλα τα εργαλεία είναι σε διαγωνισμό, μέσω του προγράμματος «Αιγίς», τονίζοντας ότι, «θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε από την επόμενη σεζόν και για τα επόμενα δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι, στο τέλος του 2024 θα έρχονται ραντάρ».

 

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…