ΘΚ

Θανάσης Καραμπάτσος

Επιτελική ντροπή

Το επιτελικό κράτος είναι μια βιτρίνα. Έσωσε τις ζωές και παράλληλα κατέστρεψε ολόκληρες περιοχές

Καταγραφή 17 1024x547 1

Οι πυρκαγιές καίνε περιοχές της χώρας εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες. Οι πληγές που αφήνουν είναι βαθιές και οι ζημιές ανεπανόρθωτες τόσο στην πανίδα και στη χλωρίδα όσο και στους ίδιους τους ανθρώπους που βλέπουν να καίγονται περιουσίες αλλά και στο πρεστίζ της χώρας που βλέπει να ερημώνει με εντολή κυβερνητική μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις επειδή δεν μπορεί να ελέγξει τη φωτιά και οι εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών έφεραν τον πόλεμο από τα εδάφη της Ουκρανίας στα σύνορα Νέας Αγχιάλου – Βόλου.

Ανικανότητα

Το επιτελικό κράτος είναι μια βιτρίνα. Έσωσε τις ζωές και παράλληλα κατέστρεψε ολόκληρες περιοχές. Οι τρεις συμπολίτες μας που χάθηκαν στις φωτιές «επικοινωνούνται» ως «νεκροί» γενικώς. Το περίφημο 112 δονεί και τρομάζει ακατάπαυστα σαν να είναι η μοναδική λύση, αλλά είτε δεν φτάνει σε όλα τα κινητά είτε πηγαίνουν μηνύματα σε άσχετες περιοχές.
Πίσω από τη βιτρίνα το χάος. Απόρροια της συστηματικής και μεθοδευμένης αποψίλωσης και υπονόμευσης των δημόσιων υπηρεσιών. Συντήρηση στα Canadair; Δασοκτόνοι νόμοι; Υποστελεχωμένες υπηρεσίες; Εμμονή στην ατελέσφορη σε ορισμένες περιπτώσεις εναέρια δασοπυρόσβεση; Στήριξη στον «εθελοντισμό» και στη «φιλανθρωπία».

Επιτελικό φιάσκο

Ζούμε από τύχη. Αυτό φάνηκε στην πανδημία, στα Τέμπη, στο ναυάγιο της Πύλου, στις πυρκαγιές. Υπάρχουμε ως χώρα από τύχη. Και δοξάζουμε τον ύψιστο από τύχη επειδή ζούμε. Αυτή είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μεγάλη ευθύνη όχι μόνο για την απουσία λογοδοσίας αλλά και για τη μωυσιοποίηση του Μακιαβέλι του Μαξίμου έχουν φυσικά τα ΜΜΕ«Προτιμούσε να είναι πάντοτε αντιπολιτευόμενος. Ακόμα και όταν συμφωνούσε με την κυβέρνηση» έχει πει μεταξύ άλλων για τον Χρήστο Λαμπράκη η βουλεύτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη καταθέτοντας τις απόψεις της στο βιβλίο της Ελευθερίας Κόλλια «Στα χρόνια του Χρήστου Λαμπράκη» (εκδ. Πατάκη). Τώρα οι εφοπλιστές-επιχειρηματίες που (εξ)αγόρασαν τα εκδοτικά συγκροτήματα φιλοτεχνούν την εικόνα μιας κίβδηλης κανονικότητας, προωθούν μια ανησυχητική αποχαύνωση εγκεφάλων και εξυπηρετούν την darling κυβέρνησή τους που τους εξυπηρετεί σε μια σχέση αμοιβαία επωφελή.

Το Documento όμως κάνει ρεπορτάζ. Μίλησε με πρόσωπα που έχουν θέσεις και απόψεις και εμβριθείς γνώσεις για όλα τα θέματα που αφορούν την πυρκαγιά. Αναζήτησε, μίλησε με πηγές, μετέφερε προβληματισμούς που έχουν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες και παραθέτει ένα πλουσιότατο και σχεδόν πλήρες ρεπορτάζ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…