Newsroom

Newsroom

Επιστρέφουν στην Τουρκία μέσω Λέσβου 150 μετανάστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επανεισδοχής στην Τουρκία μέσω Λέσβου περίπου 150 μεταναστών, σε εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

5707356d1dc524311f8b4ab7

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια και η όλη διαδικασία σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε πλήρη μυστικότητα από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές και τη Frontex, το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιόλ» μεταφέρει 50 μετανάστες που προέρχονται από το hotspot της Μόριας και δεν έχουν εκφράσει βούληση παροχής ασύλου.

Στη συνέχεια, με το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» θα μεταφερθούν 100 μετανάστες προερχόμενοι από την Κω και τη Σάμο οι οποίοι και θα φτάσουν στη Λέσβο με το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Τέρα τζετ».

Πριν την αναχώρηση του «Λέσβος» προκλήθηκε ένταση όταν αλληλέγγυοι έπεσαν στη θάλασσα, προσπαθώντας να εμποδίζουν την αναχώρηση του πλοίου, διαμαρτυρόμενοι κατά της συμφωνίας για την επανεισδοχή. Οι αλληλέγγυοι συνελήφθησαν, μετά από επέμβαση της αστυνομίας και του λιμενικού.

Στο σύνολό τους, οι μετανάστες θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές στο λιμάνι της πόλης Δικελί, απέναντι από τη Μυτιλήνη.

Τους μετανάστες κατά τη διαδικασία της επανεισδοχής θα συνοδεύουν, όπως έγινε και την περασμένη Δευτέρα, ισάριθμοι αστυνομικοί της Frontex, υπεύθυνοι ο καθένας για την ασφάλεια ενός μεταφερόμενου μετανάστη. Στα πλοία θα επιβιβασθούν, επίσης, και ομάδες ανδρών υπηρεσίας αποκατάστασης τάξης για να αντιμετωπίσουν τυχόν απρόοπτα στη διάρκεια του ταξιδιού προς το λιμάνι του Δικελί.

X{@{

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…