Newsroom

Newsroom

Επιστολή του Πάνου Καλαϊτζή μέσα από τη φυλακή

Από την πρώτη στιγμή ο Πάνος Καλαϊτζής είχε δηλώσει πως είχε παραχωρήσει το σπίτι του στον συνάδελφο και φίλο του, για να μπει σε καραντίνα λόγω κορονοϊού. Μέχρι σήμερα, αυτό είναι και το μόνο «στοιχείο» εναντίον του, δηλαδή οι κοινωνικές του σχέσεις.

Με επιστολή του μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, ο Πάνος Καλαϊτζής, προφυλακισμένος εδώ και σχεδόν 6 μήνες, από τις 8 Φεβρουαρίου, ενημερώνει πως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο για τη συνέχιση ή τη διακοπή της προφυλάκισής του.

Σχετικά με τη δική του υπόθεση, όπως πληροφορεί μέσα από τη φυλακή, η δικογραφία έκλεισε και τα αποτελέσματα της εξέτασης dna βγήκαν, δίχως να προκύπτει κάποιο στοιχείο εις βάρος του. Ο ίδιος κάνει λόγο για σκευωρία, η οποία «συνεχίζει να πατά στο γεγονός πως οι συγκατηγορούμενοι μου συνελήφθησαν στο διαμέρισμα που νοίκιαζα και πως εκεί βρέθηκαν ευρήματα που συσχετίστηκαν με την οργάνωση «“Αναρχική Δράση”».

Από την πρώτη στιγμή ο Πάνος Καλαϊτζής είχε δηλώσει πως είχε παραχωρήσει το σπίτι του στον συνάδελφο και φίλο του, για να μπει σε καραντίνα λόγω κορονοϊού. Μέχρι σήμερα, αυτό είναι και το μόνο «στοιχείο» εναντίον του, δηλαδή οι κοινωνικές του σχέσεις. «Αν για κάποιους οι φιλικές σχέσεις αποτελούν τεκμήριο για να λάβουν την εμπιστοσύνη της δικαιοσύνης και να αποφυλακιστούν, για άλλους φαίνεται πως λειτουργούν ως τεκμήριο ενοχής», επισημαίνει.

Τέλος, αναφορικά με την κατάστασή του, αναφέρει πως «μπορεί να βρίσκομαι έγκλειστος μέσα σε 4 τοίχους, όμως παραμένω δυνατός, με το χαμόγελο στα χείλη και τη συνείδηση μου καθαρή, γνωρίζοντας πλέον ξεκάθαρα, ότι σε όλη μου τη ζωή ήμουν από την σωστή πλευρά», ενώ στέλνει και την αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη: «Γιάννη κράτα γερά».

Ολόκληρη η επιστολή:

Μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες θα συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο για τη συνέχιση ή μη της προφυλάκισης μου. Έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες από τη μέρα που προφυλακίστηκα. Μισός χρόνος στη φυλακή, γιατί κάποιοι αποφάσισαν να χτίσουν τις καριέρες τους στην πλάτη μου. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει όλο αυτό τον καιρό στον έξω κόσμο. Ο πόλεμος στην Ευρώπη καλά κρατεί, η βενζίνη έχει περάσει τα 2 ευρώ το λίτρο, οι τιμές σε βασικά προϊόντα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, για ακόμα ένα καλοκαίρι τα δάση καίγονται, οι εθνικιστικές κορώνες αυξάνονται εν όψει εκλογών και ο covid-19 τον οποίο έχουμε κερδίσει τουλάχιστον 3 φορές, ξαναέρχεται στο προσκήνιο. Αλλά και στα δικαστικά άλλαξαν πολλά… Ο δολοφόνος του Α. Γρηγορόπουλου αποφυλακίστηκε, ο δολοφόνος του Ζακ βγήκε μετά από 2 μήνες φυλακή, γνωστοί βιαστές και παιδοβιαστές κυκλοφορούν πλέον ελεύθεροι, ενώ την ίδια στιγμή η δικαιοσύνη εξωθεί έναν πολιτικό κρατούμενο στο θάνατο.

 

Τώρα, για τη δική μου υπόθεση άλλαξαν πολλά, αλλά ουσιαστικά τίποτα. Η δικογραφία έκλεισε, τα αποτελέσματα dna βγήκαν και η αντιτρομοκρατική έκανε φύλλο και φτερό την ζωή μου. Κανένα στοιχείο δεν βρέθηκε, καμία εμπλοκή μου σε τίποτα. Η σκευωρία απέναντι μου, συνεχίζει να πατά στο γεγονός πως οι συγκατηγορούμενοι μου συνελήφθησαν στο διαμέρισμα που νοίκιαζα και πως εκεί βρέθηκαν ευρήματα που συσχετίστηκαν με την οργάνωση “Αναρχική Δράση”. Από την πρώτη στιγμή, δήλωσα πως είχα παραχωρήσει το διαμέρισμα για κάποιες μέρες σε συνάδελφο και φίλο για να κάνει καραντίνα λόγω Covid-19. Το μόνο στοιχείο, λοιπόν, στα χέρια της δικαιοσύνης είναι οι φιλικές και συναδελφικές μου σχέσεις. Αν για κάποιους οι φιλικές σχέσεις αποτελούν τεκμήριο για να λάβουν την εμπιστοσύνη της δικαιοσύνης και να αποφυλακιστούν, για άλλους φαίνεται πως λειτουργούν ως τεκμήριο ενοχής.

Όσο για μένα, μπορεί να βρίσκομαι έγκλειστος μέσα σε 4 τοίχους, όμως παραμένω δυνατός, με το χαμόγελο στα χείλη και τη συνείδηση μου καθαρή, γνωρίζοντας πλέον ξεκάθαρα, ότι σε όλη μου τη ζωή ήμουν από την σωστή πλευρά.

Δύναμη σε όσους αγωνίζονται για το δίκαιο.

Γιάννη κράτα γερά.

Καλαϊτζής Παναγιώτης
Δ’ Πτέρυγα
Φυλακές Κορυδαλλού