« Επιπλέον δημοσιονομικός χώρος τον Σεπτέμβριο»

Τις τέσσερις αιχμές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες το κυβερνών κόμμα θα πορευτεί προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

NewsRoom 15/06/2019 | 13:46

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στις νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς, την δικαιότερη φορολογία, το  δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος, την αλληλεγγύη και την  ασφάλεια για την κοινωνία.

Εκτιμά επίσης, ότι αν υπάρξει αντιπαράθεση προγραμμάτων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και «πραγματική αντιπαράθεση  την οποία θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποφύγει, το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκχωρεί τη μεσαία τάξη στη Ν.Δ., αναφέρει επίσης και προσθέτει ότι «η ταξική μας μεροληψία επεκτείνεται και στη μεσαία τάξη».

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει προσεκτική αξιολόγηση των μέτρων και της επίδρασής τους, λέει και σημειώνει «μάλιστα οι εκτιμήσεις μας είναι συντηρητικές, πράγμα που μας επιτρέπει να πούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε αποκλίσεις από τους στόχους, αλλά και την αισιοδοξία ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει και επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις».

Επιπλέον, ο Ε. Τσακαλώτος σημειώνει ότι σε σχέση με όσα λέει η Ν.Δ. περί χτισίματος της αξιοπιστίας της «εφαρμόζοντας όλες τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προτείνει το ΔΝΤ με τις οποίες εξάλλου συμφωνεί», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει «ήδη χτίσει την δική της αξιοπιστία έχοντας βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και έχοντας επιτύχει αυτά που σχεδιάζαμε», και στόχος είναι «να την κεφαλαιοποιήσουμε προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας».