Επίθεση Τσακαλώτου σε ΔΝΤ: Πρέπει να σταματήσει τις παράλογες απαιτήσεις

Επίθεση στο ΔΝΤ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

58a4232c1dc52425798b471e

Ο κ. Τσακαλώτος, διερωτάται εάν είναι λογικό να ζητάει την προ-νομοθέτηση νέων μέτρων για το 2019, από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει πιάσει τους στόχους.

«Ποιος ξέρει τι θα ζητούσε εάν δεν είχαμε πιάσει τον στόχο», σημειώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και προσθέτει:

«Αν το ΔΝΤ θέλει να μπει στο πρόγραμμα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει πολύ γρήγορα και να σταματήσει να προβάλει παράλογες απαιτήσεις προς τη δική μας πλευρά και ταυτόχρονα να συμφωνήσει στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και απέρριψε εκ νέου το αίτημα του Ταμείου για νέες περικοπές συντάξεων και μείωση των φοροαπαλλαγών.


Παράλληλα, απευθυνόμενος στους Ευρωπαϊκούς εταίρους υποστήριξε πως θα πρέπει να φθάσουν «σε έναν τίμιο συμβιβασμό και για το χρέος, το συντομότερο δυνατόν».

«Η Ελλάδα έχει επιδείξει αφοσίωση στο πρόγραμμα για το οποίο στοιχηματίζω ότι πολλοί θα αμφέβαλλαν το καλοκαίρι του 2015. Έχουμε ξεπεράσει την ύφεση και οι αγορές και οι επενδυτές προσμένουν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ως σημάδι της επιστροφής στην κανονικότητας», συμπλήρωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός και εξήγησε πως η χώρα είναι «πολύ κοντά να επιστρέψει από τον φαύλο κύκλο στον ενάρετο κύκλο».

Προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, σημείωσε ότι είναι καθοριστικής συμφωνίας, καθώς θα προλειάνει το έδαφος γι’ αυτή τη στροφή.

Τέλος, επισήμανε πως το 2017 είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους «με το Brexit, τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση και τις αβεβαιότητες αναφορικά με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση»

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…