Newsroom

Newsroom

Επιμένει ο Λαζαρίδης

Εμμένει στις θέσεις του ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος χθες Τετάρτη εξίσωσε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη…

Εμμένει στις θέσεις του ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος χθες Τετάρτη εξίσωσε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται εκτός συνταγματικού τόξου. Ο Λαζαρίδης υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του όταν η βουλευτής του ΖΥΡΙΖΑ ζήτησε με παρέμβασή της τη θέση της κυβέρνησης για την συνεχιζόμενη εμπρηστική προκλητική, πρακτόρικη και προβοκατόρικη στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν επανέλαβε τα περί συνταγματικού τόξου, κατηγόρησε όμως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κλιμακώνει την ένταση και τη βία με τα όσα λέει στη Βουλή. Προφανώς ο Χρύσανθος Λαζαρίδης θεωρεί ότι αιτία για την κλιμάκωση της βίας είναι οι διάλογοι στο Κοινοβούλιο και όχι η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί τον κόσμο στην εξαθλίωση.

«Όταν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού επιλέγει να τοποθετηθεί λέγοντας ότι το κόμμα που βρίσκεται πρώτο σε αποδοχή στην κοινωνία, που στις προηγούμενες εκλογές κέρδισε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται δήθεν εκτός συνταγματικού τόξου, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ζήτημα προσωπικής διαχείρισης και διάθεσης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την δημοκρατία», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Η προειδοποίηση μου ισχύει στο ακέραιο και θα την πω και σήμερα. Βλάπτετε και την χώρα και την δημοκρατία. Αυτή η κλιμάκωση της έντασης και αυτά που εκστομίζονται εδώ μέσα και έξω από εδώ, και μιλούν σε σχολεία για ανατροπή, δημιουργούν υπόστρωμα βίας που οδηγεί σύγκρουση και περισσότερη βία που μπορεί να οδηγεί και σε θανάτους. Αν είναι σωστό, σας κάνω μια προειδοποίηση. Να μην δίνετε αυτή την εικόνα», απάντησε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και πρόσθεσε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να απολογείται για σε σενάρια συνωμοσίας που εφευρίσκουν κάποιοι.

Σε ό,τι αφορά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι με την παρουσία της ευτελίζει το κοινοβούλιο και δυσκολεύει τη συζήτηση, ξεχνώντας προφανώς τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος του, όπως του Β. Πολύδωρα, πριν από περίπου τρεις μήνες, περί συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή.

«Δημιουργεί μείζονα ανησυχία η επιμονή του Χρ. Λαζαρίδη να μιλά για νεκρούς που θα έρθουν, προσφέροντας όπως είπε, υπηρεσίες. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη στην κυβέρνηση. Κανείς δεν δικαιούνται να προσποιείται ότι αγνοεί τα σχέδια αποσταθεροποίησης που υπάρχουν εις βάρος της χώρας και να αγνοεί τι σημαίνει προβοκάτσια», ανέφερε τέλος η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένοντας ότι «η επιλογή του Λαζαρίδη ήταν να συμψηφίζει εγκληματικές πράξεις με δημοκρατικούς αγώνες, εγκληματικές εκδηλώσεις με κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα πρέπει να τοποθετηθεί η κυβέρνηση».

Δείτε το βίντεο

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…