Newsroom

Newsroom

Επιμένει ο Ερντογάν για κατασκευή τεμένους στην Κούβα

Δεν το βάζει κάτω ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στην προσπάθειά του να πείσει τις αρχές της Κούβας για την…

erdogan 23

Δεν το βάζει κάτω ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στην προσπάθειά του να πείσει τις αρχές της Κούβας για την κατασκευή ενός μουσουλμανικού τεμένους στη χώρα, όπου ζουν μερικές χιλιάδες μουσουλμάνοι.

Αν και αντίστοιχη πρόθεση έχει εκφράσει και η Σαουδική Αραβία, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δε θέλει συνέταιρο. «Η αρχιτεκτονική μας είναι διαφορετική από τη σαουδαραβική αρχιτεκτονική», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «έδωσα στις κουβανικές αρχές όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το σχέδιο και τούς είπα ότι θέλουμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας το τέμενος», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η απάντηση των κουβανικών αρχών δεν ήταν αρνητική. 

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα, και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα, υποστηρίζοντας ότι μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φθάσει στην Αμερική από το 1178 και ότι ο Κολόμβος αναφέρει στο ημερολόγιό του την ύπαρξη ενός τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας», και στόχος του Ερντογάν είναι να οικοδομηθεί ένα τέμενος στο σημείο ακριβώς που υποτίθεται ότι περιγράφει ο Κολόμβος.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…