Newsroom

Newsroom

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Στη Γάζα μπαίνει το Ισραήλ – Ετοιμάζεται να χτυπήσει αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ η Χαμάς

Όσο πάει χειροτερεύει η κατάσταση από το μέτωπο του πολέμου

war 1

Επικίνδυνη είναι η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με τη σημερινή ημέρα να ετοιμάζεται να είναι αυτή όπου θα κινδυνέψουν να χαθούν οι περισσότερες ζωές, από τότε που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες και αυτό γιατί και οι δυο πλευρές είναι έτοιμες για πολύ μεγάλες επιθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Fox News ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι το Ισραήλ είναι απολύτως έτοιμο να μπει στη Γάζα, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε τεράστιες μάχες μεταξύ των δυο πλευρών.

Λίγο αργότερα ήρθε και η απάντηση από τη Χαμάς, η οποία ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ώρες ότι θα βομβαρδίσει το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Κάτι που φαντάζει τρομακτικό μόνο αν το σκεφτεί κανείς, καθώς οι πτήσεις ακόμα γίνονται κανονικά και σε αυτό υπάρχουν χιλιάδες τουρίστες που προσπαθούν να αποχωρήσουν απ’ την πρωτεύουσα του Ισραήλ.

 

 

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel, θα συγκροτηθεί ένα ολιγομελές πολεμικό υπουργικό συμβούλιο για να διευθύνει τον πόλεμο με τη Χαμάς, όπως είχε ζητήσει ο Γκαντς. Σε αυτό το συμβούλιο θα συμμετέχουν μόνο ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ και ο Γκαντς.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν θα προωθηθεί καμία νομοθεσία στην Κνεσέτ ή κυβερνητικά ψηφίσματα που δεν σχετίζονται με τη διεξαγωγή του πολέμου.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Ενέργειας, Τάφερ Μέλχεμ, είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Palestine πως ο σταθμός θα εξαντλούσε τα καύσιμά του σε 10 με 12 ώρες.

Το Ισραήλ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα προχθές, Δευτέρα, στο πλαίσιο της “συνολικής πολιορκίας” που επιβάλλει στον θύλακα σε αντίποινα για τη μαζική εισβολή Παλαιστίνιων ενόπλων στο ισραηλινό έδαφος.

Στο μεταξύ, τρεις Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι σε ιατρικές υπηρεσίες σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα, όπως ανέφεραν η Ερυθρά Ημισέληνος και δύο αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, τέσσερις διασώστες της ανθρωπιστικής οργάνωσης σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας: τρεις, όταν “η κατοχική δύναμη [το Ισραήλ] έθεσε στο στόχαστρο απευθείας ασθενοφόρο” της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο βόρειο τμήμα της Γάζας και ένας τέταρτος από άλλο βομβαρδισμό στο ανατολικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

 

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως