Newsroom

Newsroom

Επικίνδυνη η "κόντρα" Ελλάδας – Ευρωζώνης σύμφωνα με τον Βρετανό Υπουργό Οικονομικών

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία είναι η εμπλοκή Ελλάδας και Ευρωζώνης ήταν η επισήμανση του Βρετανού υπουργού Οικονομικών…

2237201 0

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία είναι η εμπλοκή Ελλάδας και Ευρωζώνης ήταν η επισήμανση του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, κατά την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.
Η συνάντηση και η συνομιλία των δύο αντρών που έγινε στο Λονδίνο, χαρακτηρίστηκε ως εποικοδομητική  από τον Βρετανό αξιωματούχο που κάλεσε τον Γιάννη Βαρουφάκη και την Ελληνική κυβέρνηση να δράσει υπεύθυνα.
Ο κ  Όζμπορν κάλεσε και τις χώρες της Ευρωζώνης να οργανώσουν ένα καλύτερο σχέδιο που να προωθεί την ανάπτυξη και την εργασία , τονίζοντας πως: «Πρόκειται για μία αναδυόμενη απειλή για τη βρετανική οικονομία και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι στην Ευρώπη, όπως και στη Βρετανία, επιλέγουμε την ικανότητα αντί για το χάος».

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο παρατεταμένο μύθευμα που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια κακοφορμισμένη πληγή στο πλευρό της Ευρωζώνης. Ακόμη και για τη Βρετανία, που δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης, αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία διότι η κρίση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη προφανώς δεν προοιωνίζεται καλά για τη βρετανική οικονομία. Η αίσθησή μου φεύγοντας από την Ντάουνινγκ Στριτ ήταν ότι έχουμε μια πολύ εποικοδομητική σχέση. Είχαμε μια θαυμάσια συνάντηση και παρά τις διαφορές μας επιθυμούμε να βρούμε κοινό έδαφος. Πιστεύω ότι το έχουμε ήδη βρεί», δήλωσε λίγο αργότερα σε βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό ο Έλληνας υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…