Επιχείρηση «Τρόμος και πάταξη των καταλήψεων»

Ένα βίντεο από Λύκειο της Καβάλας, δείχνει αστυνομικούς, να επιχειρούν να εκφοβίσουν μαθητές, προκειμένου αυτοί να μην προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου τους. Οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων λένε στους μαθητές ότι θα καταλήξουν στο αυτόφωρο μαζί με τους γονείς τους, θα «λερωθεί» το ποινικό τους μητρώο και η πράξη τους θα σημαδέψει ολόκληρη τη ζωή τους.

καταληψη

Σε καταγγελία, την οποία μάλιστα συνοδεύει με πειστήριο-video προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης υποστηρίζοντας ότι αστυνομικοί απειλούν ανοιχτά καταληψίες μαθητές στην Καβάλα.

Μεταξύ των όσων ακούγονται στο βίντεο ντοκουμέντο να λένε οι αστυνομικοί στους μαθητές είναι και η ερώτηση: εσείς κάνετε κατάληψη; Είστε υπερήφανοι για τα αιτήματά σας;», ζητώντας παράλληλα να τους δώσουν των γονιών τους για να ακολουθηθεί η  διαδικασία του αυτοφώρου, αναφέρουν οι αστυνομικοί προσπαθώντας να εκφοβίσουν τους μαθητές του Λυκείου.

Στη συνέχεια τους εξηγούν τη «διαδικασία», λέγοντάς τους χαρακτηριστικά πως «από εκεί και πέρα υπάρχει ποινική διαδικασία που κρατάει χρόνια. Θα έχετε δικηγόρο; Πόσο κάνει ο δικηγόρος; Κάθε παράσταση στα δικαστήρια κοστίζει 500 ευρώ. Aυτά όλα τα ποινικά έχουν μία διαδικασία και επειδή αυτή η διαδικασία καθυστερεί, να μην έχετε κάποια προβλήματα και στη συνέχεια», λένε και κορυφώνοντας τις απειλές τους συμπληρώνουν πως «θα σας λερωθεί το ποινικό μητρώο. Και είναι κρίμα. Όλα διαδίδονται, όλα μαθαίνονται».

 

Το περιστατικό που ανέδειξε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καταθέτειο τα εξής ερωτήματα:

Ως πολιτικός προϊστάμενος εγκρίνετε την τρομοκράτηση μαθητών με ασφαλίτικες μεθόδους, ψυχολογική πίεση, απειλές και διασπορά ψεμάτων;

Είστε σύμφωνος με τον ωμό εκβιασμό που υφίστανται ανήλικοι μαθητές από όργανα της τάξης:
Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να προστατευθούν οι δημοκρατικές λειτουργίες και οι κινητοποιήσεις των μαθητών χωρίς καμία παρενόχληση;
Πώς θα προφυλάξετε την πλειοψηφία των δημοκρατών αστυνομικών από φαινόμενα συναδέλφων τους που “νουθετούν” ανήλικους μαθητές στη δική τους πολιτική λογική;
Όταν ως κυβέρνηση ανέχεστε τέτοια φαινόμενα, με ποιον τρόπο συμβάλλετε στο να εμπεδωθεί στον ελληνικό λαό και τη νεολαία μας ότι η Αστυνομία δεν είναι ένα όργανο εκφοβισμού, κρατικής καταστολής και αντιδημοκρατικών ενεργειών;

Ο Χρήστος Σπίρτζης, κλείνοντας την ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και γνώστης και καθοδηγητής της επιχείρησης “Τρόμος και Πάταξη” ακόμη και σε μαθητές σχολείων». Παράλληλα αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα μείνει θεατής στην επιστροφή της χώρας στο μαύρο παρελθόν και στη συνέχιση της χρησιμοποίησης της Αστυνομίας ως οργάνου εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που δεν θα περιορίζονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο».

 

 

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…