Newsroom

Newsroom

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα – Βόλο

Σε επτά προσαγωγές έχει προχωρήσει η Αντιτρομοκρατική μετά απο έρευνες σε σπίτια στον Βόλο και την Αθήνα. Βρέθηκε οπλισμός, ενώ…

Σε επτά προσαγωγές έχει προχωρήσει η Αντιτρομοκρατική μετά απο έρευνες σε σπίτια στον Βόλο και την Αθήνα. Βρέθηκε οπλισμός, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον Βόλο και την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε Βόλο και Αθήνα έχουν ήδη προσαχθεί επτά άτομα, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, τα οποία πιθανώς να εμπλέκονται στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Τα πέντε άτομα προσήχθησαν βάσει ενταλμάτων σύλληψης, ενώ τα άλλα δύο μετά από ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων τους σε σπίτι της οδού Θεμιστοκλέους, στην Νέα Χαλκηδόνα, το οποίο φέρονται να χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης.
Οσον αφορά τον οπλισμό, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τρία καλάσνικοφ, έξι πιστόλια, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, περούκες, στολές αστυνομικών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, φάροι και ασύρματοι της αστυνομίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα.

Τα κατασχεθέντα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να εξεταστούν, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης.

Οι έρευνες διεξάγονται σε διάφορα σπίτια της Αθήνας, στις περιοχές του Χολαργού και της Καλλιθέας και συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.
http://www.ethnos.gr