Επιχείρηση “Φόβος”

Ο εκφοβισμός έχει αναγορευθεί στο υπ’ αριθμόν ένα όπλο χειραγώγησης της κοινωνίας από το καθεστώς Μητσοτάκη

ΕΚ - Μητσοτακης

Ο φόβος τρέφεται κυρίως από την άγνοια. Στη θρησκεία, σε μεταφυσικό επίπεδο, αυτό το “μετά φόβου θεού” είναι επιβεβλημένο συστατικό μιας πίστης στις εξ αποκαλύψεως αιώνιες αλήθειες. Εδώ οι ρόλοι είναι διακριτοί ευθύς εξ αρχής. Ο ποιμενάρχης κανοναρχεί το ποίμνιο. Ο “τσοπάνης”, τα “πρόβατα” και το “μαντρί” στη διατεταγμένη υπηρεσία της πίστης. Αυτό το καθ’ όλα επιτυχημένο μοντέλο υποτέλειας προβάλλεται σε σύγχρονη “συσκευασία” ως αδιαπραγμάτευτη άσκηση εξουσίας στην καθ’ ημάς ανατολή. “Ο φόβος που φυλάει τα έρμα” παρέα με τη “γκλίτσα του τσοπάνη” έχουν υιοθετηθεί, ως το κύριο στρατηγικό όπλο επιβολής, από τους σχεδιαστές “μόδας” του επικοινωνιακού επιτελείου του Μητσοτάκη με τη συνδρομή των διαπλεκόμενων μέσων. Ως εκ τούτου, εκεί που κυριαρχεί ο φόβος και ο εκφοβισμός, η δημοκρατία βρίσκεται σε αποδρομή, οι κοινωνικές αντιστάσεις εξασθενούν, όσοι επιμένουν σε έννοιες όπως αλληλεγγύη, συνεργασία, ισότητα, ελευθερία, δικαιοσύνη, θεωρούνται γραφικοί, αιθεροβάμονες και οπισθοδρομικοί θιασώτες του…χθες!

Όμως πίσω από την επιχείρηση “Φόβος” κρύβεται η επιχείρηση “Χρυσοδάκτυλος” με τη λεηλασία των δημόσιων οικονομικών και τη φοροληστεία της κοινωνικής πλειονότητας.

Στην τριετία 2020 – 2023 η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοίρασε με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους και κλειστούς διαγωνισμούς 15, 1 δισεκατομμύρια μέσα από σχεδόν 500.000 σκανδαλώδεις αδιαφανείς συμβάσεις. (Σύμφωνα με στοιχεία της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, ΕΦΣΥΝ, 2-6-23). Ταΐστηκαν απλόχερα κρατικοδίαιτα παράσιτα που στερήθηκαν τη μάσα την περίοδο 2015-2019.

Μόνο το 2022 και το πρώτο τετράμηνο του 2023, η υπερφορολόγηση των πολιτών ανήλθε στο ποσό των 5,5 δις, κυρίως από τον ΦΠΑ – λόγω του παρατεταμένου πληθωρισμού – στα τρόφιμα, μειώνοντας δραματικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Η μείωση υπολογίζεται στο 40% με αποτέλεσμα να γίνονται γενναίες περικοπές σε βασικά είδη διατροφής των μη προνομιούχων, τη στιγμή που η κυβέρνηση των μεγαλοκαπιταλιστών αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των αφεντικών της, τα οποία προέκυψαν από εκτεταμένη αισχροκέρδεια.

Το δια ταύτα: Ο εκφοβισμός έχει αναγορευθεί στο υπ’ αριθμόν ένα όπλο χειραγώγησης της κοινωνίας από το καθεστώς Μητσοτάκη. Μόνο τις τελευταίες μέρες τα κυβερνητικά στελέχη και το σύνολο του φιλοκυβερνητικού τύπου έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ψευδολογίας γκεμπελικού τύπου ότι δήθεν τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κρυφή ατζέντα φορολόγησης κυρίως της μεσαίας τάξης. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της “Απογευματινής” (του γνωστού και μη εξαιρετέου εκδότη Κουρτάκη) 1-6-23: “ Τα …βαμπίρ είναι εδώ: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σε ράλι για το ποιος θα επιβάλλει τους περισσότερους φόρους!”.

Φαίνεται ότι οι απατεώνες της επιτελικής “αριστείας” ετοιμάζονται να πατεντάρουν τον εκφοβισμό ως καταπραϋντικό σκεύασμα δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Προφανώς για να κρατάνε σε καταστολή το πόπολο, με στόχο τον εκμαυλισμό και την διαρκή αποχαύνωση. Σύνθημά τους: Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες ότι αυτοί χορτασθήσονται με …pass. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ότι αυτών εστίν η βασιλεία των …ουρανών. Αρκεί να βασιλεύει επί της γης ο λατρευτός … Κυριάκος!

Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη