Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 4.000 αστυνομικούς βγάζει στον δρόμο η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν επιστρατεύσει 4.000 αστυνομικούς και διμοιρίες από την επαρχία, επιστρατεύονται drones, τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες» εφόσον χρειαστούν για καταστολή.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί την Τρίτη (06/12), ανήμερα της επετείου, για τις 12 το μεσημέρι και για τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ αποφασίστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο να είναι ίδιο με αυτό του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν επιστρατεύσει 4.000 αστυνομικούς και διμοιρίες από την επαρχία, επιστρατεύονται drones και τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες»…εφόσον χρειαστούν για καταστολή.

Υπό τον φόβο επεισοδίων, αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα αναπτυχθούν σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας ενώ αυξημένα μέτρα προστασίας θα ληφθούν στα ΑΤ των Εξαρχείων και της Ομόνοιας.

Σε ισχύ αναμένεται να τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο στις 12:00 το μεσημέρι που έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση στα προπύλαια και στις 18:00 στη καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία στα προπύλαια επίσης.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Στην ερώτηση επισημαίνονται «οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών για ένα έγκλημα που…