Επεσαν οι υπογραφές από τον Ερντογάν για την Σουηδία

Τώρα ανοίγει ο δρόμος για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να στείλει την επίσημη επιστολή στο Κογκρέσο ζητώντας την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

τουρκικη εθνοσυνελευση 1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ,  μετά την επικύρωση του σχετικού νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την Τουρκία

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από το τουρκικό κοινοβούλιο δηλώνοντας ωστόσο ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Η Ουάσινγκτον ανυπομονεί να λάβει το έγγραφο επικύρωσης από την Τουρκία καθώς και να προχωρήσει στη διαδικασία και η Ουγγαρία, συμπλήρωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του υπουργείου Βεντάντ Πατέλ, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει υποστηρίξει την αποστολή των F-16 στην Τουρκία, ωστόσο αναγνωρίζει τον κύριο ρόλο που παίζει το αμερικανικό Κογκρέσο στην απόφαση.

Αν δεν διατυπωθεί καμία αντίρρηση από το Κογκρέσο εντός 15 ημερών από την αποστολή της επιστολής, το αίτημα της Τουρκίας για αγορά και εκσυγχρονισμό 40+79 F-16 αντίστοιχα θα γίνει αποδεκτό.

Η Ουγγαρία θα βάλει το τελευταίο λιθαράκι στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη