Newsroom

Newsroom

Επέμεναν να γίνει η δίκη χωρίς δικηγόρους και μάρτυρες (video)

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, λόγω απουσίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία…

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, λόγω απουσίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι βασική μάρτυρας και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω της συμμετοχής της στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Η δίκη θα διεξαχθεί στις 8/10/2013.

H επιμονή της προέδρου του Δικαστηρίου ήταν πρωτοφανής, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι του δημοσιογράφου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Βασίλης Καπερνάρος, απουσίαζαν λόγω κωλύματος. Ο πρώτος για λόγους υγείας και ο δευτερος επειδή είχε και άλλες δίκες σε εξέλιξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα και τρεις απανωτές συσκέψεις προκειμένου να αποφασιστεί η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Eν τω μεταξύ αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε κληθεί ένας βασικός μάρτυρας της δίκης, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας δημοσιογράφων, Τζιμ Μπουμέλα.

Αξίζει να σημειωθεί οτί το Δικαστήριο έδωσε αναβολή μόνο για το γεγονός ότι απουσιάζε η βασική μάρτυρας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ παρέβλεψε εντελώς ότι δεν μπορούσαν να παραστούν οι δικηγόροι του Κ. Βαξεβάνη. Μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει η δίκη κανονικά ακόμη και χωρίς δικηγόρους, ακόμη και χωρίς μάρτυρες. Η μοναδική μάρτυρας που βρισκόταν στο δικαστήριο ήταν η γνωστή τραγουδίστρια, Δήμητρα Γαλάνη. Η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει η δίκη με την μοναδική μάρτυρα και όπως είπε “επιφυλάσσεται η έδρα να διακόψει προκειμένου να μεταβεί και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο δικαστήριο”.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου επιδεικτικά έδειξε να αγνοεί ακόμη και το γεγονός της δικαιολογημένης απουσίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Από την πλευρά του ο Βασίλης Καπερνάρος μετέβη στην αίθουσα και απευθυνόμενος στην έδρα του δικαστηρίου είπε ότι “επιδιώκετε να στερήσετε από τον κατηγορουμενο την εκπροσώπησή του από τους δικηγόρους του όπως συνταγματικά κατοχυρώνεται αυτό του το δικαίωμα”.

Ο Κώστας Βαξεβάνης παρουσίασε στο δικαστήριο τα επίσημα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η Λίστα Λαγκάρντ παραδόθηκε επισήμως στην Ελληνική Κυβέρνηση και όχι άτυπα και εμπιστευτικά όπως ισχυρίζονταν οι πολιτικοί αρμόδιοι μέχρι και την αποκάλυψη του εγγράφου, ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε:
“Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως την ώρα που γίνεται ξεκάθαρο ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν μια λίστα που παραδόθηκε νόμιμα στην χώρα μας από τις Γαλλικές αρχές αλλά καταχωνιαστήκατε από τους υπουργούς κάποιοι επιμένουν να δικάζουν αυτό που αποκάλυψε αντι για αυτός που έκανε το αδίκημα. Η σημερινή διαδικασία απέδειξε πως η διοίκηση της δικαιοσύνη επιμένει να παρεμβαίνει και να διώκει επιλεκτικά. Την ίδια ώρα που στην διπλανη αίθουσα γινοταν δίκη μέλους της Χρυσής Αυγής το οποίο τραυμάτισε μετανάστη που είχε πάρει αναβολή 8 φορές ωστόσο δεν ήθελαν ν δώσουν αναβολή σε μια δίκη που είχε όλες τις δικαιολογίες αναβολής χωρίς να υπάρχει πιθανότητα παραγραφής του αδικήματος. Όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα και οι ξένοι ανταποκριτές κατάλαβαν πως η λίστα Λαγκαρντ από πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο με ευθύνη της διοίκησης της δικαιοσύνης πηγαίνει να γίνει και δικαστικό σκάνδαλο”.

Ο Κ. Βαξεβάνης επρόκειτο να δικαστεί για παραβίαση προσωπικών δεδομένων γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο δημοσίευσε ονόματα καταθετών στην τράπεζα HSBC που συμπεριλαμβάνονταν στην επίμαχη λίστα. Την ίδια λίστα που επιμελώς έκρυβαν και ψεύδονταν για τουλάχιστον 2 χρόνια πολιτικοί και για την οποία υπόθεση παραπέμπεται για κακούργημα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

 

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…