Newsroom

Newsroom

Επεισόδια Ρέντη-Θάνατος αστυνομικού: Εντατικοποιούνται οι έρευνες ενώ αναμένονται νέα εντάλματα

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη και οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού.

ΟΠΚΕ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει δεκάδες άτομα, ενώ από την έρευνα προκύπτει η ιεραρχική δομή και οι αρχηγικοί ρόλοι. Ο θάνατος του αστυνομικού δημιουργεί νέα δεδομένα και στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Η κηδεία του άτυχου αστυνομικού θα τελεστεί αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης-Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη

Η ανακοίνωση του Θανάτου μέσω ασυρμάτου

Η στιγμή που μέσω ασυρμάτου ανακοινώνεται o θάνατος του αστυνομικού στους συναδέλφους του, είναι συγκινητική. Την είδηση του θανάτου μετέδωσε μέσω του κέντρου επιχειρήσεων ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, μονάδα στην οποία επιχειρούσε ο νεαρός υπαρχιφύλακας Γιώργος Λυγγερίδης.

Επικεφαλής: «Έχουν στρέψει στο κανάλι μας και οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ, οι οποίες εκτελούν υπηρεσία. Ο ομιλών διαβιβάζει, και εκφράζω σίγουρα το σύνολο των υπηρετούντων στην ΥΑΤ αλλά και γενικότερα στη διεύθυνση μας. Γνωρίζουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας, γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένεια μας, ο Γιώργος. Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδερφο μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειάς του. Ήρωας και αθάνατος».

Στο μικροσκόπιο τέσσερα «ηγετικά» πρόσωπα

Τους τέσσερις «καθοδηγητές» που συμμετείχαν στα επεισόδια έξω στο γήπεδο του Ρέντη τη μοιραία ημέρα του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, γνωρίζει πλέον το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Δύο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τους έχει ταυτοποιήσει, και αναζητά στοιχεία για τους άλλους δύο οργανωμένους χούλιγκαν.

Στόχος των αξιωματικών του Τμήματος Αθλητικής βίας, να συμπεριληφθούν στην ογκωδέστατη δικογραφία περισσότεροι από 100 χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περισσότεροι από πενήντα οργανωμένοι οπαδοί έχουν καταθέσει στην αστυνομία, είτε ως ύποπτοι είτε ως μάρτυρες.

Τουλάχιστον 20 από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στην επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ, μέσα από ευρήματα και καταθέσεις και η αστυνομία δένει πλέον την εγκληματική οργάνωση.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει πλήθος κρίσιμων καταθέσεων, καθώς φαίνεται ότι υπήρξαν άτομα που έχουν «μιλήσει» και δίνουν στοιχεία και για άλλες επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα.

Τέσσερις χούλιγκαν αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν ταυτοποιηθεί από ίχνη πυρίτιδας που βρέθηκαν στα χέρια τους ή στα ρούχα τους και οι υπόλοιποι 16 από μαρτυρικές καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό.

Τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί εκτός του γηπέδου, αλλά και στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου, είναι πολλά και αναμένεται να βοηθήσουν τις αρχές ώστε να ταυτοποιήσουν τους πρωταγωνιστές της οργανωμένης επίθεσης.

Στη δικογραφία θα συμπεριλαμβάνονται και άλλα επεισόδια με οπαδική βία, με πιο πρόσφατα αυτά που σημειώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στη Μαλακάσα, στο Ίλιον, και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 5 Δεκεμβρίου του 2022.

Το κατηγορητήριο για τον 18χρονο οπαδό, που προφυλακίστηκε αναμένεται να αναβαθμιστεί μετά τον θάνατο του αστυνομικού των ΜΑΤ. Από απόπειρα ανθρωποκτονίας αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία.

 

 

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

kallianos

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

Απευθυνόμενος στη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», το Διοικητικό Συμβούλιο της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), στην…

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…