Επεισόδια Ρέντη: Συνελήφθη ο οπαδός που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη

ΜΑΤπΡέντη

Στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για νεαρό άτομο, που ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι το πρωί του Σαββάτου (09/12), χωρίς τότε να γίνει κάποια σύλληψη. Ο δράστης φέρεται να έχει ήδη  ομολογήσει την πράξη του.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές , ο νεαρός είναι οργανωμένος οπαδός και ανέφερε ότι την φωτοβολίδα με την οποία σημάδεψε τον αστυνομικό, την πήρε από άλλο άτομο.

Τι είπε στην κατάθεσή του:

O  καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να αποκάλυψε  στους αστυνομικούς ότι η επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ  ήταν οργανωμένη από ομάδα 25 ατόμων, αφού όπως υποστήριξε  πήρε εντολές – από μεγαλύτερης ηλικίας – ανθρώπους με full face για το πώς και πότε ακριβώς θα γινόταν η επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις από απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Μάλιστα, σύνφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, του Open, o ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς: «…Αυτόν τον άντρα δεν τον ήξερα, φορούσε μια φουλ φεις κουκούλα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Αυτός μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς. Βγήκαμε από το γήπεδο, μας έδωσε μολότοφ, ξύλα, πέτρες και τις φωτοβολίδες. Εγώ δεν ήξερα να τη χρησιμοποιώ και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή. Έριξα τη φωτοβολίδα ευθεία αυτή έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού. Τον είδα να πέφτει στο δρόμο και μετά γύρισα την πλάτη μου και με τους υπόλοιπους μπήκαμε πάλι μέσα στο γήπεδο».

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού – Τι φοβούνται οι γιατροί

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο Ρέντη και ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας καθώς λόγω της φύσης των τραυμάτων που φέρει παρουσιάζει αιμορραγίες.

Οι γιατροί ανησυχούν ακόμα για τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακής λοίμωξης και γι’ αυτό είναι πολύ προσεκτικοί στην θεραπεία του.

 

Οργισμένος μεν ο Μητσοτάκης αλλά δεν προχωρά σε δραστικά μέτρα

Στο καθιερωμένο κυριακάτικο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την οργή του για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη και επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καταπολεμίσει την οπαδική βία. Να θυμίσουμε ότι χθές σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα παρθούν αποφάσεις απο Δευτέρα

Διαβάστε επίσηςΑπό φιάσκο σε φιάσκο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οπαδική βία

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο για την οπαδική βία, γι’ αυτό δεν θα γράψω για πολλά γι’ αυτά σήμερα. Θέλω όμως να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας», αναφέρει σχετικά ο πρωθυπουργός.

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…