Από φιάσκο σε φιάσκο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οπαδική βία

Η οπαδική βία είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα για να εμπιστευθείς τη λύση του στην κυβέρνηση.

megaro maximou 3 eurokinissi

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έχει συγκαλέσει για τις 11 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που καλείται πάλι κατόπιν εορτής να αντιμετωπίσει την ακραία οπαδική βία. Ο σοβαρότατος τραυματισμός του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη δεν είναι το πρώτο περιστατικό, της οπαδικής βίας και παρά τις συνεχείς διακηρύξεις από την κυβέρνηση, αυτή δεν έχει καν περιοριστεί.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επί ημερών της έχει καταγράψει φαινόμενα ακραίας οπαδικής βίας, με τις τραγωδίες να γράφονται η μία μετά την άλλη. Τον Φεβρουάριο του 2021 δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη, τον Αύγουστο φέτος ο Μιχάλης Κατσουρής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και τώρα ένας αστυνομικός χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Και όλα αυτά την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο προεκλογικά τόσο την πρώτη φορά όσο και την δεύτερη την «ασφάλεια», των πολιτών με το δόγμα «νόμος και τάξη» και την πάταξη της βίας.

Αν υπολογίσουμε και τα ξεκαθαρίσματα των νονών της νύχτας τότε ο κατάλογος βαραίνει τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη. Τόσο ο Γιάννης Οικονόμου, όσο και ο προκάτοχος του, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχουν αποτύχει παταγωδώς. Άλλωστε σε λίγους μήνες συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ο Γιάννης Οικονόμου – τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανακοίνωνε μέτρα για την οπαδική βία

Η κυβέρνηση τότε, είχε ανακοινώσει το προσωρινό κλείσιμο των συνδέσμων, μέχρι το καλοκαίρι. Οι σύνδεσμοι – οι λέσχες των οργανωμένων – έκλεισαν για λίγο. Ωστόσο, μετά τον Ιούλιο του 2022 και αφού ελέγχθηκαν – όπως ανακοίνωσαν – από την Αστυνομία, άνοιξαν και πάλι.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με τους Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου για να βρεθεί λύση όσο και με τον πρόεδρο της UEFA Αλεκσάντερ Τσεφέριν, όπου δήλωνε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει σκληρές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της βίας. Μάλιστα Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Αύγουστο, μετά την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή είχε δηλώσει ότι «Οι ένοχοι για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βρεθούν και οι ύποπτοι θα τιμωρηθούν». Σήμερα, οι έρευνες για τη δολοφονία του, είναι στο σκοτάδι και Κροάτες χούλιγκαν αποφυλακίζονται κατά δεκάδες…

Και πάλι μια τρύπα στο νερό…

Φτάνοντας στο σήμερα, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά επέλεξε να ξαναβάλει την Αστυνομία στα γήπεδα, απαλλάσσοντας τις ΠΑΕ από τις όποιες ευθύνες. Πλέον, η ΕΛΑΣ είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο και για την τήρηση της τάξης στα γήπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι έλεχγος δεν έγινε στα προχθεσινά επεισόδια στο Ρέντη, που είχαν σαν αποτέλεσμα στον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού.

Άνοιξε βεντετα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΕΛ.ΑΣ

Τα επεισόδια στον αγώνα του Βόλου με τον Ολυμπιακό και τα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, και τα όσα θλιβερά συνέβησαν εκεί, πυροδότησαν την κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Ολυμπιακό. Τα όσα επακολούθησαν ήταν άκρως ανησυχητικα, με πόλεμο ανακοινώσεων, δηλώσεις που έφτασαν να μιλούν για μαφία , πρακράτος και ναζί…, με την κυβέρνηση να απαντά σε υψηλούς τόνους και όλα να δείχνουν ότι ήταν θέμα χρόνου η κατάσταση να εκτραχυνθεί.

Διαβάστε επίσης-Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Προμελετημένη ενέδρα θανάτου «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από τα επεισόδια στου Ρέντη

Οι αξιωματικοί που έχουν επιφορτιστεί με την εξιχνίαση της υπόθεσης μίλησαν στο ethnos.gr για μία προμελετημένη και καλά οργανωμένη ενέδρα θανάτου εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. «Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει έως τώρα επιβεβαιώνουν ακράδαντα ότι είχαν προσχεδιάσει τα πάντα και μάλιστα είχαν κρύψει, σε προγενέστερο χρόνο, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ σε χώρο του σταδίου», τονίζουν χαρακτηριστικά.

astynomia 3
Άλλωστε, οι Αρχές είχαν κάνει ελέγχους κατά τη διάρκεια της εισόδου των οπαδών στο «πέταλο» αφού υπήρχε η εκτίμηση, ιδίως μετά τα επεισόδια στον Βόλο, πως πιθανόν να επιχειρούσαν επίθεση εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ. Από το «πέταλο» αυτό η πολυπληθής ομάδα των χούλιγκαν αφού «γέμισε» με τα κρυμμένα πολεμοφόδια επιτέθηκε σε βάρος των αστυνομικών και από εκεί πέρασε και πάλι εντός του χώρου του γηπέδου μόλις ο αστυνομικός έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. «Τα στοιχεία θα μας επιβεβαιώσουν. Το έγκλημα αυτό δε θα μείνει ατιμώρητο, είναι θέμα τιμής και αρχής για την Αστυνομία με όποιο κόστος», επαναλαμβάνουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

ΡΕΝΤΗς

Στην σημερίνή σύσκεψη πάντως η κυβέρνηση δείχνει στριμωγμένη.Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν προτάσεις για «δύσκολες και σκληρές αποφάσεις», αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο για διεξαγωγή των αγώνων σε όλα τα αθλήματα χωρίς φιλάθλους έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Άλλη πληροφορία αναφέρει ότι υπάρχει ακόμη και η πρόταση για απόσυρση της αστυνομίας από τα γήπεδα, μετά τις πιέσεις που στην κυβέρνηση και οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αξιωματικών Αστυνομίας και Αστυνομικών Υπαλλήλων. Όπως και να έχει η οπαδική βία είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα για να εμπιστευθείς τη λύση του σε αυτήν την Κυβέρνηση. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να χαθούν αθώες ζωές…

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…