Eπεισόδια Ρέντη: Ο δράστης συνελήφθη και ο Μητσοτάκης καθάρισε με την οπαδική βία;

Τι… αβγά μπορεί να σπάσει μια κυβέρνηση ο αρχηγός της οποίας πετάει «τσιτάτα» μόνο για να ακουστεί ότι ετοιμάζει κάτι «σοβαρό»;

Mistotakis gipedo

Με αφορμή τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια που έγιναν από οπαδούς του Ολυμπιακού στο Ρέντη, με τον 31χρονο να δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να πετάξει πάλι κορώνες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Διαβάστε επίσης-Από φιάσκο σε φιάσκο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οπαδική βία

Μάλιστα, κι ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί η σύλληψη του οπαδού που  έριξε την φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, την ίδια στιγμή το θέατρο του παραλόγου παίζει η  Κυβέρνηση, η οποία,  δεν κάνει τίποτα, για να πάρει μέτρα κατά της οπαδικής βίας. Απεναντίας  συγκαλεί έκτακτες συσκέψεις, οι οποίες είναι τόσο «έκτακτες», που οι αποφάσεις τους ανακοινώνονται μέρες μετά! Συγκεκριμένα την Δευτέρα (11/12) και αν….καθώς εφόσον έγινε η σύλληψη του 18χρονου, πλέον το συμβάν θεωρείτε λήξαν και πάμε παρακάτω, μέχρι το επόμενο επεισόδιο, όπου και πάλι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και θα φέρει νέο νόμο, στους ήδη υπάρχοντες που στην ουσία καν δεν εφαρμόζει.

Σε ένα δημοσίευμα-άρθρο-του Βασίλη Βεργή στο Sdna που  αλλίευσα, γράφει για τη δήθεν οργισμένη αλλά ουσιαστικά «φοβική» δήλωση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο συνάδελφος-δημοσιογράφος: 

«Όσο εκνευριστικά απαράδεκτο είναι το «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι», αλλά τόσο είναι τα βαρύγδουπα τσιτάτα ειδικά όταν προέρχονται από το στόμα της εξουσίας. Πόσο μάλλον την ώρα που ένας νέος άνθρωπος 31 ετών παλεύει για τη ζωή του έχοντας πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης έξω από ένα γήπεδο. Η μέρα ξεκίνησε με την πολύ σημαντική είδηση ότι συνελήφθη ο δράστης, εκείνος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και χτύπησε στο μηρό τον άτυχο αστυνομικό. Μια σύλληψη που περίμενε όλη η χώρα. Όμως αρκεί αυτό; Όχι βέβαια.

Σίγουρα είναι μια πρώτη αποτελεσματική ενέργεια της ΕΛ.ΑΣ. Όμως πλέον από τον 18χρονο οργανωμένο οπαδό που ομολόγησε πρέπει να ξετυλιχθεί το μεγάλο κουβάρι. Ποιοι οργάνωσαν και ποιοι έδωσαν την εντολή να εκτελεστεί από τους χούλιγκαν, έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», η επίθεση εναντίον των αστυνομικών; Ποιοι ήταν οι «εγκέφαλοι» για να κρύψουν όλα όσα βρήκε η αστυνομία στην έρευνά της εντός του κλειστού μετά τα γεγονότα; Ποιοι είχαν τη «διεύθυνση» της «επιχείρησης»;

Μόνο όταν δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά –δίχως πολιτικά ή άλλα κουκουλώματα- θα έχει πραγματικά διαλευκανθεί η υπόθεση και θα μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη. Για το παλικάρι που δίνει τη μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο αλλά και για όλους όσοι, εκατομμύρια στη χώρα μας, θέλουν να πηγαίνουν στα γήπεδα για να περάσουν καλά, όχι για να κινδυνεύσουν και να φοβούνται πως μπορεί να μην επιτρέψουν στα σπίτια τους.

Η κοινωνία ζητάει ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, με ονόματα και διευθύνσεις, όχι με «τσουβαλοποίηση». Το να εξετάζει η κυβέρνηση «λύσεις» όπως αναστολή όλων των πρωταθλημάτων ή διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών, είναι σα να τιμωρεί το κανονικό ουχί το παραβατικό κομμάτι εκείνων που πηγαίνουν στα γήπεδα.

Το «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι» είναι στην προκειμένη περίπτωση ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ. Όχι επειδή δεν «βγαίνει» το καλεντάρι, αλλά γιατί δεν φταίνε σε τίποτα ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ να πληρώνουν την αλητεία των λίγων.

Για να ανασταλούν τα πρωταθλήματα σημαίνει ότι ευθύνονται όσοι ασχολούνται με αυτά: αθλητές, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι. Γιατί όλους αυτούς θα τιμωρήσει η κυβέρνηση αν πει «στοπ για φέτος». Φταίνε αυτοί που υπάρχουν καθάρματα με δολοφονικά ένστικτα που καταστρέφουν στα γήπεδα;

Αν αποφασιστεί να διεξαχθούν παιχνίδια χωρίς την παρουσία φιλάθλων είναι σα να ΤΙΜΩΡΕΙΣ όλους τους κανονικούς οπαδούς. Φταίνε αυτοί σε κάτι για να τιμωρηθούν, επειδή μια χούφτα «καμένων» θέλει να κάνει κουμάντο;

Η κοινωνία απαιτεί δικαιοσύνη. Σε απλά ελληνικά: Φτάνεις την έρευνα μέχρι τον πάτο της θάλασσας, βρίσκεις φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, τιμωρείς αυτούς και όποιον «εκπροσωπούν» και αφήνεις τους υπόλοιπους στην ησυχία τους να απολαύσουν εκείνο που αγαπούν.

Η «οπαδική βία» (όπως την αποκαλούν), δεν λύνεται με αστείες «τσουβαλοποιήσεις» αλλά με ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ενέργειες και κυρίως με αποφασιστικότητα και θέληση, ως κράτος, να σπάσεις αβγά.

Όμως, πείτε μου ειλικρινά εσείς: Τι… αβγά μπορεί να σπάσει μια κυβέρνηση ο αρχηγός της οποίας πετάει «τσιτάτα» μόνο για να ακουστεί ότι ετοιμάζει κάτι «σοβαρό»;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός της χώρας, ξέρει ότι δεν μπορεί να μιλάει με γενικότητες. Είτε πρέπει να μη μιλάει καθόλου κάνοντας μόνο πράξεις είτε όταν αποφασίζει να μιλήσει οφείλει να χρησιμοποιεί ΟΝΟΜΑΤΑ. Με αποδείξεις, φυσικά.

«Όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται» είπε ανάμεσα στα άλλα, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου ο κ. Μητσοτάκης.

Κάποιοι ιθαγενείς μπορεί να… πανηγυρίζουν θεωρώντας ότι η πρωθυπουργάρα του 41% τσάκισε κόκκαλα. Όσοι βεβαίως διαθέτουν λίγο νιονιό, μια ερώτηση έχουν να του απευθύνουν: ποιοι είναι αυτοί, κύριε πρωθυπουργέ, που βρίσκονται «ΨΗΛΑ» και «υποκινούν ή ανέχονται την οπαδική βία»;

Έχετε κάποιον ή κάποιους κατά νου; Το «όσο ψηλά» σημαίνει «Οικονομικά», «Κοινωνικά», «Επιχειρηματικά»; Πείτε μας και σε εμάς τους… αδαείς, που δεν γουστάρουμε να είμαστε χειροκροτητές κανενός, ποιους εννοείτε;

Κάνει «τζιζ» να αναφέρετε ονόματα; Υπάρχει κάτι που σας εμποδίζει ή σας προβληματίζει να μιλήσετε ανοιχτά;

Γιατί η συγκεκριμένη ατάτα περισσότερο «φοβική» ακούγεται –του στυλ «δεν μπορώ να πω γιατί… δεν με παίρνει να πω ονόματα- παρά οργισμένη!

Ας κάνει λοιπόν ΠΡΑΞΕΙΣ ο πρωθυπουργός για να αποδείξει ότι δεν μένει στα λόγια. Γιατί η κοινωνία ΑΠΑΙΤΕΙ πράξεις…»

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…