Newsroom

Newsroom

Επανέρχεται ο Πούτιν μετά το διάγγελμα: Τι απαντά στις κατηγορίες περί νέας «Ρώσικης Αυτοκρατορίας»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Κρεμλίνο με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε στις κατηγορίες περί «Ρώσικης Αυτοκρατορίας» 

AP17068387760001

Μια ημέρα μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε νέες δηλώσεις από το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι: «Περιμέναμε ότι θα υπήρχαν εικασίες ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ανασυγκροτήσει μια αυτοκρατορία», αλλά όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Κρεμλίνο με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, αυτό «δεν είναι η πραγματικότητα». 

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η Ρωσία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ χει αναγνωρίσει όλες τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες και εργάζεται ενεργά για την ενίσχυση της συνεργασίας με όλες τις ανεξάρτητες χώρες που έχουν αναδυθεί στον μετασοβιετικό χώρο.

«Δυστυχώς, μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία δεν βλέπουμε την απαιτούμενη ποιότητα σχέσεων με την Ουκρανία… έχει εξαφανιστεί. Θέλω να το τονίσω: οι σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά το πραξικόπημα και την παράνομη κατάληψη της εξουσίας από αυτούς που το έκαναν» ανέφερε ο Πούτιν σύμφωνα με το Tass.

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

rafah

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.