Επανεμφάνιση Μπαλάσκα: Ως τι επανεμφανίζεται ο «σύμβουλος» των γυναικοκτόνων δυο μήνες μετά την αποπομπή του;

Πρέπει να απαντήσει άμεσα η ΕΛ.ΑΣ., οι συνδικαλιστικοί φορείς αλλά και οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, με ποια ιδιότητα κάλεσαν τον κ. Μπαλάσκα και αν «όλοι οι καλοί χωράνε» στα πάνελ των εκπομπών.

NewsRoom 14/09/2021 | 13:05

Πολύ σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η επανεμφάνιση του Σταύρου Μπαλάσκα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

Ο «συνδικαλιστής» των αστυνομικών, με αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις στην επίθεση με καυστικό υγρό κατά νεαρής γυναίκας την άνοιξη του 2020, άδραξε την ευκαιρία για ακόμα μια δημόσια εμφάνιση στα τηλεοπτικά παράθυρα μετά από μια δίμηνη καλοκαιρινή απουσία.

Δεν πρόκειται όμως για μια τηλεοπτική εμφάνιση που πρέπει να «περάσει κάτω από τα ραντάρ».

Αυτό διότι ο παρουσιαζόμενος ακόμη και σήμερα ως «συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ», μετά και την παραίτησή του από το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ αλλά και το γεγονός ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, θα έπρεπε να είχε επιλέξει τον δρόμο της ιδιώτευσης μετά και τις αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει οι συμβουλές που είχε δώσει προς τους μελλοντικούς γυναικοκτόνους κατά τη διάρκεια της υπόθεσης της γυναικοκτονίας στα Γλυκά νερά.

Υπενθυμίζεται ότι αφού ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είχε αποκαλέσει «βλάκα» τον 32χρονο πιλότο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο λέγοντας πως αν είχε πάρει αμέσως την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή, η Ελληνική Αστυνομία σε σχετική ανακοίνωση είχε τοποθετηθεί επιβάλλοντας του το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Όλα τα παραπάνω γεννούν αμείλικτα ερωτήματα τόσο προς την ΕΛΑΣ αλλά και προς τους συνδικαλιστικούς φορείς των αστυνομικών.

Θα πρέπει να απαντήσει άμεσα η Ελληνική Αστυνομία αν ο  κ. Μπαλάσκας παραμένει σε διαθεσιμότητα και η ΠΟΑΣΥ, αν εξακολουθεί να τους εκπροσωπεί.

Ένα σοβαρό όμως ερώτημα προκύπτει και προς τους δημοσιογράφους που τον φιλοξενούν. Είναι άραγε τόσο κρίσιμη και πολύτιμη η γνώμη ενός συμβούλου γυναικοκτόνων για την υπόθεση της επίθεσης με καυστικό υγρό κατά νεαρής γυναίκας; Εκτός και αν η δημοσιογραφία δεν γνωρίζει όρια και αρχές, και «όλοι οι καλοί χωράνε».

Δείτε εδώ την επανεμφάνιση του Μπαλάσκα: