Newsroom

Newsroom

Επανεκλογή της Τουρκίας στο ΔΣ του Διεθνούς Οργανισμού Αεροπλοΐας – Τι μπορεί να σημάνει αυτό για την Ελλάδα

Η Τουρκία επανεξελέγη στο ΔΣ του Διεθνούς Οργανισμού Αεροπλοΐας (ICAO) μετά από 66 χρόνια, στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Οκτωβρίου. Ο οργανισμός αυτός αποτελείται από 191 μέλη και η Τουρκία είναι από τα ιδρυτικά του μέλη.

57f4f23b1dc524814f8b4590

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το ΔΣ του οργανισμού αποτελείται από 36 μέλη και αποστολή του είναι η παρακολούθηση και η εφαρμογή των κανονισμών που διέπουν τις πτήσεις.

Λαμβάνει επί τούτου τεχνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά δεδομένα υπόψιν του.

Η Τουρκία σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της, καταγράφει σημαντική πρόοδο στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας ειδικότερα από το 2003. Η κρατική της αεροπορική εταιρία πετάει σε 261 προορισμούς σε 112 χώρες και το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα είναι στο προσεχές μέλλον ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα

Οι αρμόδιες Αρχές στην Αθήνα εξετάζουν την εξέλιξη αυτή και το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα καθώς στον ΔΟΑ (ICAO) “εντάσσεται” και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εφαρμόζοντας τους διεθνής κανονισμούς πτήσεων.

Καλά πληροφορημένες πηγές ωστόσο αναφέρουν πως σε μια πρώτη ανάγνωση της εξέλιξης αυτής, η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει και πολλά σε βάρος της Ελλάδας καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται με ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς στην Αθήνα εξετάζουν το γεγονός αυτό.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…